ASW338 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 1)Chciałbym zakupić sobie tą replike http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/bi-3681-full-metal-boyi.html, ale nie wiem czy do niej mógłbym przymocować celownik kolimatorowy bez ściągania tej "rączki" która dodaje tej pukawce uroku. 2) Ta broń ma 360-380 fps'ów jakie polecacie mi do niej kulki ( w grę wchodzi tylko stronka taiwangun) Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Na pewno jest luneta montowana na chwyt transportowy. Wydaje mi się, że kiedyś też widziałem RIS'a, ale głowy se uciąć nie dam. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Możesz zakupić szynę ris http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/szyna-montazowa-na-raczke-transportowa-do-serii-m4-acm.html montowaną na rączce transportowej i wtedy montujesz jaki celownik Ci się podoba, lub możesz zakupić lunetę ACOG lub jej kopie i montujesz ją bezpośrednio na rączce transportowej. Do tej ilości fps dobre będą kulki 0,25g,ze strony Taiwangun polecam Guardery pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Droższe są takie od tych na szyne R.I.S.? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Musisz kupić ris montowany na rączkę . Lub kupić od razu celownik montowany na rączke , ale bardzo ciężko to znaleść . Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Możesz zakupić szynę ris http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/szyna-montazowa-na-raczke-transportowa-do-serii-m4-acm.html montowaną na rączce transportowej i wtedy montujesz jaki celownik Ci się podoba, lub możesz zakupić lunetę ACOG lub jej kopie i montujesz ją bezpośrednio na rączce transportowej. Do tej ilości fps dobre będą kulki 0,25g,ze strony Taiwangun polecam Guardery pozdrawiam Dzięki wielkie, szukałem tego w zakładce szyny R.I.S./R.A.S. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Celowniki ACOG montowane bezpośrednio na rączkę mają bardzo różne ceny, można kupić w wersji z 4krotnym powiększeniem za około 300zł na Gunfire.pl lub można kupić podróbkę przerobioną na kolimator bez powiększenia za około 170zł. Ponadto przy zakupie należy sprawdzić czy ma możliwość bezpośredniego montaży na rączce transportowej ponieważ nie wszystkie podróbki mają taką możliwość. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Osobiście polecam nie brać tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 A ja ją polecam, miałem ją przez 2lata i działała bezawaryjnie. Niedawno została sprzedana i działa dalej tak samo dobrze u kolegi. Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 A ja ją polecam, miałem ją przez 2lata i działała bezawaryjnie. Niedawno została sprzedana i działa dalej tak samo dobrze u kolegi. Hah! Rozwiałeś moje wątpliwości co do zakupu tej broni. Będzie to moja pierwsza replika więc chciałbym żeby podziałała przez dłuższą chwilkę :) P.S. Czy bieganie po lesie z Repliką która waży 3kg nie jest uciążliwe? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 A znasz lżejsze repliki? Mnie to wogóle nie przeszkadza m mam na sobie jeszcze 3kg kamizelkę, mundur oraz ochraniacze. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 P.S. Czy bieganie po lesie z Repliką która waży 3kg nie jest uciążliwe? To zależy ile biegasz. Ostatnio po 6 godzinnej strzelance ręce miałem nieźle zmęczone. Sporo daje pas nośny. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Hah! Rozwiałeś moje wątpliwości co do zakupu tej broni. Będzie to moja pierwsza replika więc chciałbym żeby podziałała przez dłuższą chwilkę :) Heh, wyciągać wnioski po jednej opinii? Powodzenia... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Heh, wyciągać wnioski po jednej opinii? Powodzenia... Wiadomo, to chińczyk. Jednemu posłuży 5lat, innemu już z pudełka trzeba będzie na gwarancję wysłać. Według mnie jest to naprawdę dobra replika i opłaca się w nią inwestować. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Ale według większości forumowiczów jest nieopłacalna! Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Wiadomo, jak można dołożyć jeszcze 300zł to wtedy można wziąć replikę KWA, ale w tej cenie ta replika jest dobra. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Wiadomo, to chińczyk. Jednemu posłuży 5lat, innemu już z pudełka trzeba będzie na gwarancję wysłać. Według mnie jest to naprawdę dobra replika i opłaca się w nią inwestować. A ile takich eMek widział☼eś? Tylko Twoją? No właśnie. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Widziałem i strzelałem z dwóch takich, były bardzo do siebie podobne. Jeśli możesz dołożyć masz tu replikę lepiej wykonaną wewnętrznie http://gunfire.pl/product-pol-1152191347-Replika-karabinku-GF4-A1.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Cóż, pomijając fakt że te repliki mają beznadziejne osiągi, to zaiste znaczna ich część szybko zdycha, zwłaszcza stockowo. Paru znajomych to miało, jeden od roku ma taką i nic mu się wprawdzie nie dzieje, ale innym nawet po paru miesiącach siadały niektóre części. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Stockowo słaby zasięg bierze się u nich ze słabo działającego systemy hop-up. Wymiana gumki i dystansera załatwia sprawę. Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Heh, wyciągać wnioski po jednej opinii? Powodzenia... Około 1 miesiąca temu na tym forum dodałem post na temat tej repliki i jeszcze innej G36'ki. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Teraz jak to czytasz masz pewnie wątpliwości? Biorąc każdą chińską replikę możesz trafić na bubla. Ja do chińczyków miałem zawsze szczęście i działają długo i bezawaryjnie. Biorąc tą replikę w Taiwangun możesz zawsze ją reklamować i oddadzą pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Najtańszą, godną kupna M'ką jest M4 G&G z abs'owym gear-boxem. Miałem, polecam - zasięg i skupienie jak w osranej na tym forum złotem M4 KWA. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 A nie z absowym body? :] Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 M4 - G&G CM polecam - body jest z absu - i to naprawde wytrzymalego, niesamowite osiagi juz w stocku. Co do "niezniszczalnych" replik, zawsze sie znajdzie jakis wadliwy model, ostatnio kupilem mp5 CA, nawet dobrze nie postrzelalem (batke sprzedalem), na ani 1 strzelance nie bylem, a co chwila musze latac do serwisu, strach w ogole na nia spojrzec :icon_biggrin: Wiec, jesli lubimy loterie, mozemy sie skusic na BOYI, albo nie ryzykowac i kupic sprawdzone KWA, ew. G&G CM Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts