Nazarian Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Witam wszystkich serdecznie. Wczoraj otrzymalem moj pierwszy karabin asg - mp5 z firmy jg. Dzisiaj pojechalem w teren i po zaladowaniu czwartego z kolei magazynku bron przestala dzialac. Bateria nie jest rozladowana bo sprawdzalem na karabinku kolegi z takim samym modelem, blokada nie jest zalozona. Problem polega na tym, ze po nacisnieciu spustu silniczek nie robi nic. Zero dzwieku, zero wystrzalu. Co moze byc przyczyna? Nie chcialbym rozkrecac nowe otrzymanej broni i nie wiem czy sklep uzna gwarancje bo z boku ma minimalny slad uzytkowania. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Zobacz jakże post wyżej opisywany bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Nazarian Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Z tego co mowil moj znajomy bezpiecznik ok nie spalony itp troche w tym siedzi ale nie zna przyczyny Edited April 7, 2012 by Nazarian Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Nic nie pójdzie gwarancja obejmuje tylko szkielet GB. Reszta ich nie interesuje. Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Warto by było powiedzieć coś więcej. Jaki model? Może kable od silnika się poluzowały i nie łączą. Edited April 8, 2012 by karol5683 Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Najlepiej najpierw odkręcić stopkę chwytu pistoletowego i sprawdzić czy wtyczki są podłączone do silnika. @UP Pisze że MP5 firmy JG i tyle starczy. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Gościu wyżej też ma ten sam problem to posłużę się cytatem. "Kostka stykowa w gearboxie. Trzeba zapewne dogiąć blaszki." Ale jak nowa replika to raczej nie . Edited April 9, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Znajomy miał podobny problem z ak, po naciśnięciu spustu nie było żadnej reakcji a bateria działała. Powodem było zblokowany tłok. Trzeba było wyjąć gb, podłączyć baterie bezpośrednio pod złącze przy bg i poruszyć tłokiem, można nawet potrząsnąć jeżeli jest słabo zblokowany. Ale skoro masz gwarancje po co się męczyć ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 A próbowałeś podłączyć inną baterię? Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 własnie . Jeżeli masz stockową baterię to może ona Być po prostu słaba i po 4 magach padła. No i Jak napisał wyżej . Próbowałeś podłączyć inną baterię? Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 2xUP Może chwile pomyślcie. Pisze że sprawdzał baterię na karabinku kolegi który jest taki sam. Więc możecie mi powiedzieć jak w dwóch stockowych replikach takich samych w jednej działa, a w drugiej nie? Quote Link to post Share on other sites
bananiak Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Czary:) Jak masz na gwarancji, a nie masz pojęcia za bardzo o wnętrznościach, to odsyłaj. Quote Link to post Share on other sites
LUDI Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Na mojej batce (zestawowa) przy słabym stopniu naładowania czasami występuje naciągnięcie tłoka (brak wystrzału) i wtedy karabinek się blokuje. Pomaga podpięcie nowo naładowanej batki albo na gorąco batki kolegi, i wtedy ładnie wystrzeli a moja batka do ładowania idzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts