Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16 RIS ASG/KWA LTM Defender 16 Patrol

Recommended Posts

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem tytułowej repliki. Polatałem rok z G36C Cymy i przyszedł czas na zmiany (mam dość taniego chińskiego g***a, w którym co chwila coś odpada, wkręty i piny momentalnie się wycierają i luzują, silnik opada itd itp). Interesuje mnie wasze zdanie na temat tej repliki. Przede wszystkim o jej spasowanie, awaryjność, i co bardzo ważne możliwości dalszej rozbudowy. Ewentualnie jeśli polecacie jakieś repliki M-ek do 1500pln, które biją jakością wykonania podany przeze mnie model to proszę o podanie info o nich i oczywiście wymienienie istotnych różnic. Ważniejsze jest dla mnie, żeby replika trzymała parametry techniczne podane przez producenta niż miała oznaczenia zgodne z ostrym oryginałem no i miała około 380-400fps (do lasu lub na pola z wysokimi zaroślami).

PS: Wiem, że na forum jest dużo tematów o serii m, były jednak zakładane kilka lata temu a technika idzie do przodu, dodatkowo pojawiają się nowości sprzętowe, dlatego chciałbym uzyskać jak najświeższe informacje.

PS: Wiem, że na forum jest dużo tematów o serii m, były jednak zakładane kilka lata temu a technika idzie do przodu, dodatkowo pojawiają się nowości sprzętowe, dlatego chciałbym uzyskać jak najświeższe informacje.

Kolego, jaja sobie robisz...

Na forum istnieje chyba 40, czy 50 stronicowy temat dotyczący tej repliki...

Akurat znam tę konkretną replikę i jest to najbardziej pechowa 003 w historii. Wybór zakupu padł rok temu, właśnie na 003, pod wpływem dokładnego wertowania forum.

Zarówno eMki KWA, jak i 003 są mocno polecane i poszukiwany jest dla kolegi sprzęt, w którym loteria jakości będzie minimalna. Żeby nie trafić już na tak pechowy egzemplarz.

Stąd Jego pytanie o różnicę w wykonaniu KWA względem mocno polecanej 003.

Z tego co dobrze kojarzę to M4A1 od KWA i M16 pod względem technicznym są identyczne. Temat o tych replikach jest na forum, znajdziesz go bez szukajki w 3 minuty.

No i to jest odpowiedź, której potrzebowałem, skoro jest to samo w środku to jest co czytać. Dzięki za pomoc. Do zamknięcia.