HaryWalker Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Posiadam to aku http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-9-6v/akumulator-sc3000mah-9-6v-large-firefox.html dzisiaj klej chroniący jedno miejsce łączenia kabla z ogniwem poddał się, w efekcie czego kabel się odczepił. Połączyłem to ze sobą za pomocą ordynarnego spinacza biurowego, zabezpieczyłem taśmą i działa, ale zastanawia mnie, czy w/w zamiennik nie ma zbyt dużego oporu i np. aku będzie się szybciej rozładowywał czy nie dojdzie do uszkodzeń ogniw albo przewodnik się nagrzeje... Jeżeli popełniłem głupotę czyniąc tą "naprawę" chętnie dowiem się jak można to inaczej załatwić (na lutowanie chyba się nie zdecyduję, boję się że coś gorszego zrobię). Myślałem też o wykorzystaniu starego przewodu z normalnej sieci (220v). Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Nie możesz tego przykleić (przylutować) z powrotem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts