Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kamuflaż kamizelki do wz.93/flecka

Recommended Posts

Witam serdecznie, jako że zmieniam prawie cały szpej mam pytanie na temat kolorystyki kamizelki. Latem i wiosną ganiam we flecktarnie, zimą i jesienią natomiast w wełnianym wz.93. No i tu pojawia się pytanie, jaki kamuflaż będzie pasował do obydwu mundurów na kamizelce kp-9 od miwo? Z tego co widziałem ich fleck jest okropny, panterka nie wiem czy będzie się gryzła z niemcem, a oliwka nie będzie zbyt jaskrawa (trudne przeżycia z chińczykiem). Pytanie bonusowe: co poza buttpackiem można powiesić na plecach żeby można było po to sięgnąć bez pomocy kolegi? :) Pozdrawiam.

Olivka z MIWO nie jest aż tak jaskrawa, jak chinole i wg. mnie najlepiej by pasowała, ew. NATO OLIVE (z tego co kojarzę jest ciemniejszy od zwykłej Olive). Tak czy siak najprędzej jakiś jednolity kolor. Są to drastycznie różne plamy, więc co będzie pasować do jednego do drugiego nie bardzo.

Na jakiejś strzelance weź sobie przymierz różne kolory od kolegów w tedy najdokładniej sobie porównasz.

Na plecy, to raczej tylko camel, a niżej na wysokości krzyża, to możesz jakieś cargo, ale zapinane klamrą (z ekspresem możesz mieć problemy). Znowu - pożycz od kogoś coś co chcesz kupić i sprawdź, czy sięgniesz.

Edited by SterylizatorPL

Na plecach to wtedy camelbak i tyle. Ewentualnie mały plecaczek pokroju MBSS czy coś podobnej większości.

Co do koloru to zdecydowanie Olive Drab, Nato Olive, Ranger Green. Generalnie dobrze pasuje jeszcze oliwkowy z poliestru - jest stosunkowo ciemny .

• 3 weeks later...