Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pare pytań odnośnie nowej repliki

Recommended Posts

Witam

Mam pare pytań nt. pierwszej repliki (PJ4 RIS), a mianowicie:

1. Jak regulować Hop Up (wiem że w tzw oknie wyrzutowym" jest regulacja, ale nie wiem co przekręcić/przesunąć).

2. Jak rozłożyć replikę.

3. Gdy bateria jest włożona do kolby, nie mogę jej w pełni regulować, czy możliwe jest że rura, na którą nakłada się kolbę, możew blokować się o baterię bądź jej kabel?

Na razie to wszystko.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Edited by arend

1. Tam jest takie pokrętło na pewno je zobaczysz, na nim jest strzałeczka w którą kręcić co by hopa podkręcić. To jedyne co jest pod tą osłonką.

2. Wybijasz piny, odkręcasz delta ring i już (Sam tego nie rób na początku! Lepiej dać do serwisanta, bo możesz źle złożyć i sałatka z gearboxa gotowa)

3. Zdaje się że możesz w pełni regulować kolbę, o ile dobrałeś odpowiednią baterię. Bardziej kable będą blokować :)

Edited by lon3star

1. odciągasz w stronę tak jak pokazuję strzałka http://imageshack.us/photo/my-images/819/ermbim43681m4.jpg/

i wyskakuję

http://imageshack.us/photo/my-images/217/60010472.jpg/

kręcisz w stronę którą pokazuję strzałka hop up bardziej podkręca, odwrotnie mniej lub wcale tzw.zero(jeśli pokręcisz na maksa w przeciwną stronę strzałki). Oczywiście tą największą zębatką.

2. lepiej nie rozbieraj

3. Sprawdź, otwórz kolbę włóż baterię i zacznij regulować z otwartą kolbą zobacz czy ci się nic nie blokuję.

Edited by komandoczołg

3. KolbĘ blokuje po prostu bateria. Kiedy będziesz ją podłączał, włóż główną część ze stykami do środka prowadnicy kolby ( czyli tej metalowej rury jak ją nazwałeś). Potem nałóż kolbę. Powinieneś osiągnąć pełen zakres pozycji kolby.

Edited by arend
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...