Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ,spodobał mi się Famas f2 firmy CyberGun .Jednak jest to "nowa" replika więc mam wątpliwości co do bebechów . Czy ktoś wie czym nowa wersja różni się od starej ? I czy stara wersja jest mocno awaryjna? w zasięg trochę nie wierze bo producent podaje 50 m , ile wyciągała stara wersja na stocku? :D

Z góry dzieki :)

Posted (edited)

@Chrupak

To co zapodałeś w linku to stary model Famas F1 z Cybergun, dostępny na rynku od kilku lat.

Jeśli użyjesz googli to zauważysz, że różni się on zasadniczo od F2-ki.

F2-ka ma nieco inny korpus (body) oraz zupełnie inne gniazdo magazynka, przystosowane do magów z emek.

Za te pieniążki zdecydowanie nie opłaca się kupować tej repliki w tym sklepie. Można go kupić taniej.

Jeśli mimo wszystko chciałbyś ją sobie kupić, albo masz jakieś dodatkowe pytania dotyczące tego modelu - pytaj...

Edited by K272
Posted

Dzięki K272 nawet nie wiedziałem o tych nowych konfiguracjach.Tak jestem bardzo zainteresowany tą repliką . Szukałem jej w Specshopie , Taiwangunie i na Gunfire, ale nie znalazłem jej . Czy mógłbyś podać mi adres tego sklepu ? Oraz jeżeli masz jeszcze jakieś informacje o niej i czy aby na pewno jest ona "lepsza" niż Famas F1?Byłbym wdzięczny gdybyś rozwiał moje wątpliwości. : )

Posted

@Morysow

Czytaj ze zrozumieniem :-) :-) :-)

Napisałem tylko do Chrupaka, że to co przedstawił w linku kilka postów wyżej, to nie jest Famas F2, tylko stara wersja Famas F1.

Opis sklepu ewidentnie wprowadza w błąd.

Jeśli chodzi o F1, to na wmasg znajdziesz między innymi:

- http://forum.wmasg.pl/topic/46987-famas-f1-cybergun/page__hl__famas+cybergun

- http://forum.wmasg.pl/topic/121999-tuning-famasa-cg/page__p__1645336__hl__famas+cybergun__fromsearch__1#entry1645336

Replika "stara" sprawdzona, nieco odstaje już od konkurencji jeśli chodzi o zasięg i celność, choć aż tak bardzo, to nie ma do czego się doczepić.

Może tylko to, że wykonana jest w większości z plastiku. Dokupienie do niej innych magazynków niż hi-cap graniczy z cudem, że nie wspomnę o dodatkowych akcesoriach, choć i tak się w tym względzie ostatnio poprawiło.

W chwili obecnej widzę, że ceny tego sprzętu poszybowały w górę. Moim zadaniem, za te pieniążki kompletnie nie opłaca się jej kupować.

No chyba, że ktoś się w niej zakochał, ale to wiadomo, uczucia - siła wyższa...