Morysow Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Witam ,spodobał mi się Famas f2 firmy CyberGun .Jednak jest to "nowa" replika więc mam wątpliwości co do bebechów . Czy ktoś wie czym nowa wersja różni się od starej ? I czy stara wersja jest mocno awaryjna? w zasięg trochę nie wierze bo producent podaje 50 m , ile wyciągała stara wersja na stocku? :D Z góry dzieki :) Quote Link to post Share on other sites
Chrupak Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Mój stary famas ma 360 fps mierzone, zasięg jest zadowalający myślę że 40m ma spokojnie. Bardzo ciekawi mnie ten nowy gb. Edited April 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Morysow Posted April 21, 2012 Author Report Share Posted April 21, 2012 (edited) To nie jest typowe V1 ? Edited April 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Chrupak Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Strona sklepu: http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-famas-2-generacji.html cytuję: "W replicę zastosowano nową wersja GerBox-a" . Edited April 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Morysow Posted April 21, 2012 Author Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Body jest z abs czy abs + metal ? Bo siĘ nie doczytałem . Edited April 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Jak w ostrym większość z plastiku. Edited April 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 (edited) @Chrupak To co zapodałeś w linku to stary model Famas F1 z Cybergun, dostępny na rynku od kilku lat. Jeśli użyjesz googli to zauważysz, że różni się on zasadniczo od F2-ki. F2-ka ma nieco inny korpus (body) oraz zupełnie inne gniazdo magazynka, przystosowane do magów z emek. Za te pieniążki zdecydowanie nie opłaca się kupować tej repliki w tym sklepie. Można go kupić taniej. Jeśli mimo wszystko chciałbyś ją sobie kupić, albo masz jakieś dodatkowe pytania dotyczące tego modelu - pytaj... Edited April 23, 2012 by K272 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Przypominam szanownym userom o regulaminowym wymogu stosowania WSZELKICH zasad poprawnej pisowni podczas pisania postów. Oszczędzi to nerwów Wam a pracy mi. Arend Quote Link to post Share on other sites
Morysow Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 Dzięki K272 nawet nie wiedziałem o tych nowych konfiguracjach.Tak jestem bardzo zainteresowany tą repliką . Szukałem jej w Specshopie , Taiwangunie i na Gunfire, ale nie znalazłem jej . Czy mógłbyś podać mi adres tego sklepu ? Oraz jeżeli masz jeszcze jakieś informacje o niej i czy aby na pewno jest ona "lepsza" niż Famas F1?Byłbym wdzięczny gdybyś rozwiał moje wątpliwości. : ) Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 @Morysow Czytaj ze zrozumieniem :-) :-) :-) Napisałem tylko do Chrupaka, że to co przedstawił w linku kilka postów wyżej, to nie jest Famas F2, tylko stara wersja Famas F1. Opis sklepu ewidentnie wprowadza w błąd. Jeśli chodzi o F1, to na wmasg znajdziesz między innymi: - http://forum.wmasg.pl/topic/46987-famas-f1-cybergun/page__hl__famas+cybergun - http://forum.wmasg.pl/topic/121999-tuning-famasa-cg/page__p__1645336__hl__famas+cybergun__fromsearch__1#entry1645336 Replika "stara" sprawdzona, nieco odstaje już od konkurencji jeśli chodzi o zasięg i celność, choć aż tak bardzo, to nie ma do czego się doczepić. Może tylko to, że wykonana jest w większości z plastiku. Dokupienie do niej innych magazynków niż hi-cap graniczy z cudem, że nie wspomnę o dodatkowych akcesoriach, choć i tak się w tym względzie ostatnio poprawiło. W chwili obecnej widzę, że ceny tego sprzętu poszybowały w górę. Moim zadaniem, za te pieniążki kompletnie nie opłaca się jej kupować. No chyba, że ktoś się w niej zakochał, ale to wiadomo, uczucia - siła wyższa... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts