Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika M4 SR4 RIS PRO czy warto

Recommended Posts

Witam

Jako że niestety jestem w Angolowie to jestem zmuszony do zakupu "kolorowej wersji" AEG.

Czytając forum i opinie o kolejnych replikach mam trochę zamęt.

PJ4a1 - część z was pisze że lepiej odpuścić a częśc pisze że są ok - ja po zakupie w polsce musiałbym "zabarwić do 50%+"

Znalazłem w sklepie http://www.ukbbg.co.uk/src-airsoft-guns/sr4-ris-pro-series-aeg.html SR4 RIS z gearboxem V3 i tu pytanie.

Czy lepiej kupić guna w polsce i pomalować czy ten model ze względu na GB będzie ok?

Nie ma wielu informacji o powyższym na forach a te ze stron sklepów... hmmm no wiecie każdy napisze cuda by sprzedać a ja nie mam ochoty na latanie po servisach.

Spoko. no niestety i własnie z tym jest problem, aby ściągnąć tu AEG muszę go pomalować chyba że zagram 3 razy w odstępach 2 miesięcznych w licencjonowanych klubach i wtedy dostanę (legitymację) uprawniającą do zakupu pełnej repliki.

Jazda do szkocji lub Belfastu i płacenie kasy za grę by dostać po 6 miesiącach stępelki trochę jest dla mnie śmieszna ( brak czasu na taką zabawę i szkoda kasy - zakup taniej two-tone gun a pozniej finalnej AEG). Dlatego myśclę żeby kupić replikę w polsce wraz z dodatkowymi panelami (kolorek) i będzie git. A gdy będę z wizytą w Polsce to znów podmianka.

Komandoczołg dzięki za info :)

Szukam dalej.

Edited by arend
Znalazłem w sklepie http://www.ukbbg.co....series-aeg.html SR4 RIS z gearboxem V3

Chyba o to chodziło... ale w SR4 jest raczej (a nawet na pewno) V2 :zastanawia:

Nie wiem jak wyglądają zasady asg w Anglii ale z tego co piszesz są dość restrykcyjne. Rozchodzi mi się o moc (fps) - czy są jakieś związane z tym ograniczenia np. do 350 fps. Bo np. w wymienianym przez Ciebie M4 od PJ będziesz miał 450 fps w stocku.

Oczywiście można przy zakupie poprosić o słabszą sprężynę - nie powinno być problemów z wymianą bez straty gwarancji.

Znalazłem jeszcze jedną giverkę tym razem G&G, jedyny zonk to w korpusie (plastik niestety)

Jak myślicie warto?

http://www.airsoftworld.net/airsoft-guns/two-tone-guns-no-vcra-ukara-registration-required/gandg-m4a1-carbine-with-blowback-two-tone.html

Co do tych FPS'ów to sam już nie wiem, w Szkocji (sekcja 8) opisują guny z fps'ami do 800 są nawet takie wzmianki na ich filmach.

Nie chcę się pakować w złom szczególnie że może za rok czy dwa zjadę Zpowrotem do Polski i co mi później z plastikową mydelniczką.

Szukam czegoś pewnego i dobrego (chodzi o zasięg i skupienie) co mogę ew. przemalować a później tylko panele wymienić i finito.

Do wydania w czerwcu mam ok 1000 na guna, ze 2 magi i kulki.

Dzięki za wszelakie rady i propozycje ( jestem otwarty AK albo najlepiej M4 )

Kup któregoś z kałaszy Boyja lub Cymy, zmień sprężyny na m100 lub m90 (aby osiągnąć limity prędkości kulki. Potem szpray z krylonem i po sprawie. A i proszę o poprawienie pisowni.

Arend

Edited by arend