Serevok Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 (edited) Na początek zaznaczę, że przeglądnąłem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłem żadnej konkretnej/satysfakcjonującej, a co za tym idzie muszę zadać to pytanie osobiście. Interesuje mnie na początek to, czy te repliki w kwestii bebechów w ogóle się różnią (bo z tego co zrozumiałem przeglądając forum znalazłem bardzo pogmatwane informacje, że to w istocie to samo, ale nie jestem tego pewien)? Jeśli TAK to: -Czy różnice są istotne? -Którą bardziej byście polecali? -Czy opłaca się zainwestować w którąś z owych replik i którą? Jeśli NIE to: -Czy opłaca się zainwestować w tą replikę? (W tym wypadku brałbym G36CV Umarex, wyłącznie ze względów estetyczno-praktycznych) Podaje linki do modeli, na których wypowiedzi mnie interesują. G36CV Umarex G36C Ares Z góry dziękuje za konstruktywne wypowiedzi. Mam nadzieję, że umieściłem pytanie w dobrym dziale, jeśli nie proszę o przeniesienie. Edited April 25, 2012 by Serevok Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) W sumie to różnią się chyba tylko pudełkiem z zewnątrz (bo w środku pudełko jest takie samo) i licencją H&K (w przypadku Umarexa). Poza tym Umarex ma w zestawie pełną kolbe z 3 pozycjami do regulacji. Więcej na temat różnic nie wiem. Edited July 7, 2012 by Leonidas39 Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Leonidas wyczerpał temat - Ares brak oznaczeń HK i zwykła kolba ; Umarex -oznaczenia orginału + kolba z wersji "V".W środku dokładnie to samo. PS. Ze zniżką teamową na gunfire będziesz miał 10 % rabatu(baaardzo łatwo to uzyskać), więc ceną nie będą się różnić - chyba ,że w specu masz jakąś zniżkę wypracowaną :-) Edited July 7, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 - Umarex jest wykonany przez Aresa - części i magazynek ma w systemie Tokyo Marui Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 G36CV Umarex i G36C Ares to prawie te same repliki. Umarex stosuje w swojej gearbox Ares-a a Ares wiadomo ze ten sam. Umarex ma w zestawie dwie kolby, normalna od G36 i w wersji Snajper czyli V oraz dwa magazynki real-cap i hi-cap, posiada licencję H&K i jest w nie których sklepach droższy. Tylko tym sie różnią. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 (edited) Chciałbym odświeżyć kotleta. Porównałem ostatnio dwie giety. Moja z ostatniej dostawy w GF Umarex g36cv Ares g36k znajomego Tak patrze na nie i dostrzegam różnicę. -Gumka jest inna-w Aresie przezroczysta,w umarexie czarna,coś jak bax,bo miała 2 wypustki(aresowa lepsza). -Stopka silnika-w Aresie wentylowana,w umarexie zwykła. -śruby inne.W Aresie krzyżowe,w umarexie imbusy. -Piny inne-Ares ma lakierowane,umarex nie.Ciężej wchodzą i się blokują. -Magi Hi-cap inne-Ares całe czarne,Umarex przezroczyste(lepsze Umarexowe) Myślę sobie ok,może jakaś nowa generacja Aresa,ale moją uwagę wzbudził fakt,że na gb Umarexa znalazłem plombę S&T Armament. Pytam siebie co to k***a ma być,skoro to niby Ares. Googlując dowiedziałem się,że: Umarex już nie bierze giet od Aresa,lecz od S&T,z jakichś tam powodów. S&T to jakiś sportsline,dlatego cena w porównaniu do Aresa niższa. Bebechy są nieco inne niż Aresowe.(tłok,głowica tłoka,brak sector clipu w umarexie,inna komora hopa-niekompatybilna z aluminową prowin bodajże) Z zewnątrz gearboxy wyglądają identycznie.Wewnątrz jeszcze nie zaglądałem. Mam prośbę do właścicieli giet Aresa i Umarexa.Możecie zrobić zdjęcia bebechów? Edited December 26, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Hmm, w takim razie wychodzi na to że ja też mam S&T a nie aresa. Mam dokładnie tą , i wszystko jest tak jak piszesz. Nie będę rozbierał GB, ale z zewnątrz np. miałem plomby S&T na gearboxie, komora jest "wyjątkowa", tzn. nigdzie indziej nie spotkałem się z taką jak tutaj. Fabryczna gumka rzeczywiście jest czarna, i miała dwa wypustki. Stopka silnika rzeczywiście nie jest wentylowana. Śruby w GB są krzyżowe. Czy piny były lakierowane to cholera wie, natomiast sprężynki działają idealnie i ANI RAZU nie miałem problemu z wypadającymi pinami. Stockowy mag - hicap rzeczywiście jest przeźroczysty. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 a S&T robi gorsze giety niż Ares? Quote Link to post Share on other sites
KAZ_OVER Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 (edited) "S&T to jakiś sportsline, dlatego cena w porównaniu do Aresa niższa." Sportliny to w lwiej części budżetówki, a jak powszechnie wiadomo, budżetówki nie grzeszą dobrą jakością wykonania elementów składowych gearboxa itp. Co za tym idzie: Tak, S&T robi gorsze giety od ARESa. Edited April 20, 2013 by KAZ_OVER Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 (edited) Co za tym idzie: Tak, S&T robi gorsze giety od ARESa. Jak nie wiesz,to nie gadaj głupot! S&T ma 2 wersje giet,Proline(bebechy jak Ares,czyli czarny szkielet,cylinder typ0 itd) i Sportsline(Jasny szkielet,czerwony cylinder,ameliniowa lufa). To co wyżej pisałem to były tylko moje domysły,które się okazały błędne. Zewnętrznie są identyczne,z wyjątkiem oznaczeń.Bebechy są porównywalne(z wyjątkiem zębatek,i tłoka).Silniki i reszta ta sama. Repliki te zatem są na tym samym poziomie(wiem,sprawdzałem na 3 gietach). Btw.Ares wypuścił kilka generacji z różnymi flakami.2 egzemplarze jakie miałem w łapach miały nieco inne bebechy.Na zdjęciach w necie też jest różnorodność.Jedne posiadają tłoki z połową stalowych zębów,inne tylko z jednym. Edited April 20, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 Czyli biorąc umarexa mam lepsze oznaczenia, podobne bebechy i do tego dwa magi. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Tak,z tym, że maga masz jednego. Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Kolby masz dwie :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts