Leśny Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Wczoraj pierwszy raz ładowałem Li-po 2000mAh 15c. Jak zaczynałem ładować to coś zaczęło "skwierczeć". Później się zorientowałem, że kabel do wtyczki którą się daje do ładowarki jest tak jakby wyrwany ale mimo to ładuje. Próbowałem wepchnąć ten kabel dalej, ale robi się zwarcie. W końcu dobrze wpiąłem do ładowania i się naładowało, ale w dalszym ciągu robi się zwarcie jak się źle wepnie, da się to jakoś naprawić?? Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Nie baw się prądem. Zwłaszcza jak masz baterie LiPo (zaraz ktoś Ci napisze, że może wybuchnąć...). Oddaj na gwarancji, a jeśli nie masz - to do kogoś, kto ma o tym jakieś pojęcie i lutownicę. Ewentualnie zrób zdjęcie, napisz jaką masz wtyczkę w baterii - może ktoś Ci zdalnie coś poradzi. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Opisz dokładniej o co chodzi, zrób dokładne zdjęcia. Broń boże nic tam nie majstruj. Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Działać działa ale czy na gwarancji to przyjmą?? (Da się naładować i w ogóle działa) Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/535/imgp9874k.jpg/ Chodzi o ten czarny Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Uszkodzony kabel balancera. Najprawdopodobniej przez nieumiejętne wyjmowanie/wkładanie do gniazda ładowarki. Dupnej jakości kable. Zmienić najlepiej całe kable z wtykiem, od biedy sam wtyk. Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 "Zmienić najlepiej całe kable z wtykiem, od biedy sam wtyk. " Gdzie coś takiego mi zrobią? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 W jakimkolwiek sklepie elektronicznym/elektrycznym. Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 A nie zepsują mi tego?? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 A nie zepsują mi tego?? Jeśli wysyłasz do specjalisty, to chyba dla tego, że jest specjalistą. :icon_eek2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts