Winter1227 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 (edited) Witam mam problem z rozkreceniem G36 tak aby wyciagnac GB. Prosze o pomoc, a najlepiej o filmik instruktazowy. Pozdrawiam Winter. Edited May 1, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Trzeba uwzględnić fakt, że w gietkach JG nierozruszana lufa potrafi naprawdę mocno trzymać się reszty body już po wykręceniu 3 śrubek. Najlepiej jest wsadzić w szczelinę pomiędzy obsadą lufy a metalową szyną, w której siedzi obsada, jakiś płaski śrubokręt i postarać się go przekręcić. Quote Link to post Share on other sites
MaciejasPL Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Pierwsze rozbieranie tej giety potrafi być naprawdę frustrujące. Lufa potrafi się w środku trzymać jak przyklejona mimo odkręcenia śrubek, wiem z autopsji, bo udało mi się przy pierwszym wyciąganiu urwać zaczepy komory HU, które potem nadlewałem klejem chemoutwardzalnym. Trzeba delikatnie i patrzeć, czy się niczego nie zahacza. Potem jak to się trochę rozrusza, to następnym razem jest już pikuś. Ja bym mógł swoje G36 rozebrać z zamkniętymi oczami, a dłubałem w nim zaledwie jakieś 5 razy. Quote Link to post Share on other sites
Winter1227 Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Dzieki za pomoc. Mam jeszcze male pytanko czemu podczas strzelania opada mi selektor?? Pozdrawiem Winter Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Może trzeba go przykręcić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts