gotrik Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Mam problem z moim elektrykiem G&P. Replika ma przebieg około 5000 kulek, była strzelana na baterii 8,4 Ni-MH, zawsze przestrzelana na singlu po użyciu. Nic nie wymieniane oprócz gumki i lufy. Nagle bez przyczyny zaczął się pojawiać delikatny odrzut przy strzale, teraz już jest większy. Przy strzelaniu na auto cała replika już zauważalnie drga. Poza tym mam wrażenie, że co któryś strzał replika wydaje taki dziwny brzdęk trochę metaliczny. Nie odnotowałem spadku zasięgu, ani pęknięcia GB. Ktoś ma pomysł co się zepsuło i czym może zaoowocować? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Twoja replika ewoluuje w GBB :D Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Sprawdź, czy jest dokręcona śruba w prowadnicy kolby. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted May 2, 2012 Author Report Share Posted May 2, 2012 Sprawdź, czy jest dokręcona śruba w prowadnicy kolby. Dokręcona, ani drgnie. Obstawiam, że to raczej wina GB, zastanawia mnie ten odrzut;/ Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Ale zawsze będzie kopać troszkę, to normalne Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Jeszcze niedawno nie kopała poza tym zaczyna kopać coraz mocniej. Miałem MP5 galaxy i rzeczywiście od nowości kopała, ale tutaj to co innego, jakiś ewidentny mankament. Zastanawiam się czy czegoś nie schrzaniłem przy zmianie gumki i zakładania prec lufy. Idzie na serwis i tyle, cóż poradzić. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted May 4, 2012 Author Report Share Posted May 4, 2012 Jeszcze niedawno nie kopała poza tym zaczyna kopać coraz mocniej. Miałem MP5 galaxy i rzeczywiście od nowości kopała, ale tutaj to co innego, jakiś ewidentny mankament. Zastanawiam się czy czegoś nie schrzaniłem przy zmianie gumki i zakładania prec lufy. Idzie na serwis i tyle, cóż poradzić. Dzisiaj poszła na serwis do Madonionu. Na starcie powiedzieli, że prawdopodobnie uszkodzony anti-reversal. Dam znać co i jak Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Zobacz czy ci się przy okazji nie rozciągnęła sprężynka od rączki przeładowania. U mnie w ogóle poleciała gdzieś w cholerę i teraz przy strzelaniu leciutko klekocze ;D. Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Teraz wszyscy będą wyciągać AR, żeby mieć odrzut :biggrin: . Szczerze to diagnoza z AR jest troszkę dziwna biorąc pod uwagę opisane przez Ciebie objawy. Jeśli to faktycznie AR, to pewnie poznasz charakterystyczny dźwięk w filmiku : Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Dostałem dzisiaj telefon, że nie ma sensu rozbierać repliki bo wszystko z nią w porządku. Serwisant powiedział, że to napewno nie AR bo by zajechało tłok. Widać sprzedawca się pomylił. Diagnoza z AR nie była moja. Podobno przy takiej sprężynie może delikatnie kopać, więc jadę po karabin i czekam, aż coś się na poważnie nie posypie:) Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 (edited) Chłopaki. Kupiłem G&P M4A1 RAS z WGCShopu. Jest piękna :icon_mrgreen: Kultura pracy - świetna. Jednak hop up nie trzyma mi ustawień. Strzelę raz dobrze, a każdy następny strzał kulka leci w dół... Co zrobić? Wystarczy wsadzić nową gumkę czy komora do wymiany? Edited November 23, 2012 by matheews Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts