bojowa_koza Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Witam, to mój pierwszy temat tutaj więc z góry proszę o wyrozumiałość. :biggrin: Od dłuższego czasu bardzo podoba mi się ASG i czas najwyższy podjąć jakieś stanowcze kroki w tym celu. Krótko i na temat: Replika coś takiego mnie interesuje (słabość do mp5 i niska cena). I moje pytanie - czy to dobry wybór dla amatora, który dopiero chce wkręcić się w świat ASG? I ewentualne co możnaby dokupić (stosunkowo niskim kosztem) żeby usprawnić? Pozdrawiam serdecznie. Edited May 6, 2012 by arend Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 To dobra replika jak na początek (tylko podobno jest jakiś problem jakiś z selektorem ognia). Tylko nie zapomnij o odpowiedniej wadze kulek i ich jakości oraz ochronie oczu!(Nie kupuje kulek PJ). Możesz też wymienić w sklepie podczas zakupu gumkę hop up. Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 A jakie kulki byłyby najlepsze do tego modelu? I jakich okularów szukać? I poprosiłbym o wytłumaczenie, o co chodzi z wymianą gumki hop-up. :smile: Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Kulki 0.2g. Wymiana gumki HU... Jakby Ci to wytłumaczyć. Na początku lufy jest gumka, która podkręca kulki. W chińskich replikach jest ona słabej jakości, dlatego zaleca się jej wymianę. Link to post Share on other sites
Attero Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Kulki 0.2g. Wymiana gumki HU... Jakby Ci to wytłumaczyć. Na początku lufy jest gumka, która podkręca kulki. W chińskich replikach jest ona słabej jakości, dlatego zaleca się jej wymianę. Jak to ma springa M110 i 360 fps to ja bym brał 0.23 lub 0.25, raczej ze wskazaniem na te pierwsze. Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie :icon_biggrin: A kulki jakiej firmy polecicie i jak wybrać dobrą gumkę HU? No i jeszcze czy macie jakąś radę odnośnie baterii? Edited May 6, 2012 by bojowa_koza Link to post Share on other sites
Attero Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie :icon_biggrin: A kulki jakiej firmy polecicie i jak wybrać dobrą gumkę HU? No i jeszcze czy macie jakąś radę odnośnie baterii? Kulki do hi-capa moim zdaniem GFC Rockets wystarczą. Dobre gumki HU to zielona G&G, przezroczysty Guarder i czarna Systema Energy. Ja bym brał G&G. Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Nawet GFC zwykłe, bądź P&J. Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 A coś odnośnie akumulatora i ładowarki? Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Akumulator masz w zestawie. Ten z JG raczej daje radę. Jeśli masz 150zł ekstra, kup na allegro ładowarkę imax b6 bądź turingy acucell. Jeśli nie, możesz ładować ładowarką z zestawu, lecz musisz uważać na czas ładowania. Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Już wiem mniej więcej co i jak, a raczej więcej; dziękuję pięknie drodzy forumowicze i pozdrawiam :happy:. Edited May 6, 2012 by arend Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Tylko napisz w uwagach zamówienia żeby ci w sklepie założyli gumkę.I nie kupuj kulek P&J bo kolegę pokarało i mu w stockowej lufie się zacinały. Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Być może trafił na bardzo złą serię ;) Ja o kulkach P&J nie mogę nic złego powiedzieć, używałem na stockowej lufie w m4 P&J i nie miałem ani jednej zacinki. Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 Tak czytałem komentarze, czego ludzie skarżą się na magazynki hi-cap do mp5? Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Kup kulki G&G 0.23g i nie będziesz miał na co narzekać. Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 Ok, wielkie dzięki. Link to post Share on other sites
Attero Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Kup kulki G&G 0.23g i nie będziesz miał na co narzekać. G&G nie robi kulek 0.23g... Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Cholera zawszę coś przekręcę. 0,25. Link to post Share on other sites
Dexan Posted June 18, 2016 Report Share Posted June 18, 2016 Panowie minęło kilka ładnych lat od ostatniego poeta w tym temacie. Możecie powiedzieć coś nowego o tej replice? Chce ją kupić na początek. Jest w przecenie za 380 zł. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 18, 2016 Report Share Posted June 18, 2016 Tylko SRC, inne mp5 nie wchodzą w grę. Masz tematy odnośnie tych replik w stosownym dziale. Ten temat, jako odgrzany niezgodnie z regulaminem kotlet zamykam. Jak coś to PW> Link to post Share on other sites
Recommended Posts