leon00712 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Witam. Mam jedno pytanie.Przy strzelaniu z repliki słysze odgłoś sprężyny ,ale dlaczego tak ?.Jestem pierwszym właścicielem repliki i ona miała tak od nowości.Niby to jest normalne ,ale z leksza jest to irytujące.Prosze was o pomoć ,co moge zrobić aby sprężyny nie było słychać ? Link to post Share on other sites
Matison Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Masz replikę z serii M. Ja przy swojej M4 też słyszę sprężynę pomimo łożyskowanej prowadnicy i głowicy tłoka. To norma. Mój kolega który ma HK416 z kolbą stałą też strasznie słychać sprężynę. To jest norma i nie znam sposobu jak zniwelować to, mnie to akurat nie przeszkadza. Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Gęsty smar na prowadnicę i samą sprężynę. ŁT-43 lub something like that. Link to post Share on other sites
leon00712 Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Gęsty smar na prowadnicę i samą sprężynę. ŁT-43 lub something like that. A sprawdzałeś już to ? Jest to bezpieczne do repliki bo z tego co wiem to jest do samochodów ? Link to post Share on other sites
Matison Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) ŁT-43 i ŁT-4S3 (ja używam tego drugiego) się sprawdza w GB. Ogółem to jest smar do łożysk tocznych ale dobrze sprawdza się w GB. Na pewno jest to lepsza alternatywa niż kupowanie 10g smaru teflonowego do AEGów za jakieś 15zł. Ja używam w M4 i na dobrym przebiegu 8k świetnie się sprawował, potem robiłem instalację mosfetu to i musiałem smar wytrzeć i nałożyć nowy. Kolega używa w AK-47 (cm.028) i G36C (JG) i też pięknie mu chodzą zważywszy że do stockowej giety ma li-po 11.1V 15C 1200mAh i rof jest ogromny. Edited May 7, 2012 by Matison Link to post Share on other sites
leon00712 Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Rozumiem że chodzi tu głównie o cene tego Łt-43?.Ja go nawet w domu mam wieć problemu nie będzie :] Link to post Share on other sites
Recommended Posts