Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Brzęczenie sprężyny przy strzale

Recommended Posts

Witam.

Mam jedno pytanie.Przy strzelaniu z repliki słysze odgłoś sprężyny ,ale dlaczego tak ?.Jestem pierwszym właścicielem repliki i ona miała tak od nowości.Niby to jest normalne ,ale z leksza jest to irytujące.Prosze was o pomoć ,co moge zrobić aby sprężyny nie było słychać ?

Masz replikę z serii M. Ja przy swojej M4 też słyszę sprężynę pomimo łożyskowanej prowadnicy i głowicy tłoka. To norma. Mój kolega który ma HK416 z kolbą stałą też strasznie słychać sprężynę.

To jest norma i nie znam sposobu jak zniwelować to, mnie to akurat nie przeszkadza.

ŁT-43 i ŁT-4S3 (ja używam tego drugiego) się sprawdza w GB. Ogółem to jest smar do łożysk tocznych ale dobrze sprawdza się w GB. Na pewno jest to lepsza alternatywa niż kupowanie 10g smaru teflonowego do AEGów za jakieś 15zł.

Ja używam w M4 i na dobrym przebiegu 8k świetnie się sprawował, potem robiłem instalację mosfetu to i musiałem smar wytrzeć i nałożyć nowy. Kolega używa w AK-47 (cm.028) i G36C (JG) i też pięknie mu chodzą zważywszy że do stockowej giety ma li-po 11.1V 15C 1200mAh i rof jest ogromny.

Edited by Matison
  • Create New...