Across321 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Witam, ostatnio rozbierając gearbox wziąłem się za podkładkowanie zębatek, ponieważ tarły o siebie bardzo mocno. I mam prośbę do doświadczonych, czy moje podkładkowanie (jeśli chodzi o dźwięk pracy) jest dobre ? Tutaj link do filmiku: Oto jakich podkładek użyłem: Zębatka tłokowa: góra: 0,3mm i 0,2mm dół: 0,3mm i 0,2mm Zębatka środkowa: góra: 0,5mm dół: 0,3mm Zębatka silnikowa: góra: 0,2mm i 0,1mm dół: 0,3mm i 0,1mm Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam :-) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Wyjmij silnik i pokręć ręcznie zębatkami przy gb leżącym na jednym i drugim boku, oraz pionowo. Jak w każdej pozycji będą się kręcić luźno i nie będzie widać, żeby same się wyhamowywały, to powinno być OK. Przynajmniej ja tak robiłem i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts