Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PROBLEM z g36c

Recommended Posts

Witam.

Mam mały ale dość poważny problem z repliką g36c.

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-8-jg.html

Problem polega na skręcaniu kulki po przeleceniu +/- 30m.

Kulkę skręca dokładnie w lewą stronę , próbowałem już coś zrobić z tym wyciągnąłem całą lufę z hh i było wszystko ok na rzut oka (nie znam się jak coś ale nic nie było połamane ani luzem nie latało).

Z tego co czytałem może to być wina gumki , ale wystrzelałem ok 10 000 kulek to chyba trochę mało .

Gumki nie zmieniałem jest stockowa , jeśli konieczna jest zmiana gumy to proszę o podsunięcie jakiś propozycji.

I jeszcze dwa pytanka dotyczące powyższej repliki.

1. Czy jak włożę mocniejszą sprężynę to nic się nie stanie ? Body nie pęknie i czy gear box wytrzyma ?

2. Czy jak zainwestuję w madbull-a 247 mm to coś to da ? Stockowo lufa ma 240mm i czy te 7 mm podejdzie pod replikę ?

Witam.

Mam mały ale dość poważny problem z repliką g36c.

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-8-jg.html

Problem polega na skręcaniu kulki po przeleceniu +/- 30m.

Kulkę skręca dokładnie w lewą stronę , próbowałem już coś zrobić z tym wyciągnąłem całą lufę z hh i było wszystko ok na rzut oka (nie znam się jak coś ale nic nie było połamane ani luzem nie latało).

Z tego co czytałem może to być wina gumki , ale wystrzelałem ok 10 000 kulek to chyba trochę mało .

Gumki nie zmieniałem jest stockowa , jeśli konieczna jest zmiana gumy to proszę o podsunięcie jakiś propozycji.

I jeszcze dwa pytanka dotyczące powyższej repliki.

1. Czy jak włożę mocniejszą sprężynę to nic się nie stanie ? Body nie pęknie i czy gear box wytrzyma ?

2. Czy jak zainwestuję w madbull-a 247 mm to coś to da ? Stockowo lufa ma 240mm i czy te 7 mm podejdzie pod replikę ?

A dystanser sprawdzałeś? Może być też syf w lufie, albo badziewiaste kulki. Opcja z gumką HU również możliwa.

1. Zależy o ile mocniejszą.

2. Praktycznie nic nie da, lufy madbulla są kupiaste. Rozumiem, że w tym dziale można bezkarnie zadawać pytania, ale zmierzyć 7mm od końca lufy, to chyba nie jest już taki wyczyn i nie wymaga specjalnej wiedzy technicznej. :wink:

Edited by Terkov

2 najbardziej prawdopodobne możliwości - przekręcona lufa z gumką wewnątrz komory, albo coś z dystanserem.

Mocniejszą sprężynę, czyli jaką? M120? Pasowałoby wtedy zmienić łożyska na metalowe i prowadnicę na metalową łożyskowaną. Lepiej już dołożyć do precki, efekt będzie taki sam (poprawa zasięgu skutecznego). Z madbullem jest różnie - albo będzie pięknie śmigać, albo będzie kupa. Lepiej dołożyć do guardera albo systemy. 7 mm za długa lufa spokojnie zmieści się w tłumiku płomienia.

Na Twoim miejscu pierwszą rzeczą, którą zmieniłbym w replice, byłyby kable i wtyczki. Stockowe są żałosne, po zmianie rof w "magiczny" sposób robi się spoooro większy - a koszt jest bardzo niski.

Czyli najlepiej wymienić gumkę hu z dystanserem. Do tego wymiana kabelków . A powiedzcie mi jeszcze czy mogę wrzucić mocniejszą bateriĘ niż 8,4 v np 9,6 v o 11,1v już nawet nie myślĘ.

Edited by arend