kamilns Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Witam.Czy taki tłumik będzie pasował do cymy cm042? I czy tłumik ma jakiś wpływ na tor lotu kulki ze będzie bardziej stabilna w locie? http://allegro.pl/tlumik-dzwieku-mutus-duo-standard-35x250-do-asg-i2319362685.html#tabsAnchor Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Estetycznie to średnio trafiony pomysł ale tak, tłumik będzie pasował i nie wpłynie negatywnie na tor lotu kulki. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Estetycznie to średnio trafiony pomysł ale tak, tłumik będzie pasował i nie wpłynie negatywnie na tor lotu kulki. Nieprawda. Zmniejszy sie predkosc wylotowa. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) johny13 - skąd takie zdanie? Pytam, bo pierwszy raz spotkałem się z takim stwierdzeniem.. Chyba, że masz na myśli, że poprzez dodanie tych 10-20cm bez lufy prędkość mierzona przy wyjściu kulki z tłumika będzie mniejsza niż ta mierzona przy końcu lufy.. No ale to oczywiste i nie odnosi się w żaden sposób do osiągów repliki a do odległości chronografu od wylotu... Edited May 9, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Oj, chyba komuś wypada przypomnieć, co to znaczy czytanie ze zrozumieniem :D. W żaden sposób nie nawiązałem swoim postem do prędkości wylotowej. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Oj, chyba komuś wypada przypomnieć, co to znaczy czytanie ze zrozumieniem :D. W żaden sposób nie nawiązałem swoim postem do prędkości wylotowej. Tobie, kolego, też chyba trzeba przypomnieć co to znaczy czytanie ze zrozumieniem, asas nie nawiązał swoim postem do twojej wypowiedzi ;). Edited May 9, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Faktem jest, że nie zacytowałem johnego13 i stąd mój błąd. Nie zauważyłem posta asas`a bo inaczej, bym edytował. EDIT: Przecinek. Edited May 9, 2012 by ST1TCH Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts