Guest zehn Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Witam Tak jak w temacie: GF25, Akumulator, SkyRC, Kulki , Gumka, luneta, No chyba tyle. A mam takĄ małĄ prośbę do was czy mogli byście polecić mi jakąś dobrĄ lufę precyzyjnĄ. Pozdrawiam. Edited May 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Replika w sumie taka sobie, nie ma przedłużonego gb v2, więc za dużo to tu nie wyciśniesz, a i szkielet w końcu pęknie. Akumulator wg mnie za drogi, kup lepiej lipo modelarskie, ładowarka ok, kulki ok, gumka ok, lunetĘ weź DeltĘ Optical Entry 3-9x40 + jakieś montaże. Edited May 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 nie ma przedłużonego gb v2, więc za dużo to tu nie wyciśniesz Bzdura nr. 1 a i szkielet w końcu pęknie. Bzdura nr. 2 Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 No z tego co wiem to w zwykłych v2 mniej wyciśniesz, a jeśli nie to i tak dość szybko sprężyna się ubija. No ale może się mylę. Co do szkieletu- bez wzmocnień, na mocnej sprężynie, prędzej czy później pęknie, no chyba że ja mam jakiegoś wyjątkowego pecha do v2... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 No z tego co wiem to w zwykłych v2 mniej wyciśniesz, a jeśli nie to i tak dość szybko sprężyna się ubija. Bzdura nr. 3 Co do szkieletu- bez wzmocnień, na mocnej sprężynie, prędzej czy później pęknie, no chyba że ja mam jakiegoś wyjątkowego pecha do v2... Bzdura nr. 4 Brniesz dalej czy dasz sobie spokój w końcu? 1. Replika posiada V2 Long, z tym, że zmodyfikowany. Posiada normalny zestaw cylindra ze zmodyfikowaną głowicą cylindra. Wyciśniesz dobre FPS, bo szczelność w stocku jest fajna. Wystarczy prosta modyfikacja dremelem, aby uzyskać pełnowartościowego V2 Longa. 2. Dlaczego ma pęknąć? Widziałeś pękniętego V2 Longa? Też nie czytałem, żeby szkielety w tych replikach pękały. 3. Mniej wyciśniesz w stosunku do V2 Long, to prawda. W stosunku do tej stockowej repliki - nie. Druga część zdania to czysta Twoja fantazja. Poleć teraz na wielkim, owłosionym białym smoku do krainy czarów. 4. Jak obcowałeś z ryżowymi szkieletami BOYI'a... To co ja Ci poradzę? Przykład. V2 Guardera - M160 łyka z palcem... no tam... ;) Do autora: Zestaw zacny, ale zamieniłbym baterię na Lipo. Gumkę na systemę/zielona G&G. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Co do szkieletu- bez wzmocnień, na mocnej sprężynie, prędzej czy później pęknie, no chyba że ja mam jakiegoś wyjątkowego pecha do v2... To już sprawa dyskusyjna. Jak miałem pierwszego AEG'a (HK416 JG III gen.) to wywalałem w zimie po 3-4 hi-capy przynajmniej 2 weekendy w miesiącu. Ta replika do dziś śmiga u kumpla, który wcale się z nią nie pieści. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Czytając na szybko opis tej repliki zmyliło mnie to zdanie, które jest w opisie: ''W replice użyty został standardowy gerabox v.2 z przedłużoną dyszą, co znacznie ułatwia dopasowanie elementów zapasowych lub tuningowych.'' Nie widziałem pękniętego v2 longa, mówiłem o zwykłych. Może faktycznie niektóre są z ryżu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd, idę karmić smoka ;). Edited May 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Przepraszam za wprowadzenie w błąd, idę karmić smoka ;) Prościej będzie jak po prostu nie będziesz pisał na temat rzeczy, których nie masz pojęcia. Dla Nas wszystkich. Muszę dopisać, bo zaraz będzie, że w błąd wprowadzam. Wraz z zastosowaniem normalnego zestawu cylindra zostały tam zastosowane też inne komponenty charakterystyczne dla GBv2. Czyli zębatki, tłoki i inne takie, takie... Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 W kolbie masz nie więcej niż 16,5 cm głębokości ,także ten firefox ci chyba nie wejdzie .Przez dziurę możne by przeszedł , ale na styk. Co do lufy , 3 pozycja od dołu . http://www.softairmontani.it/cat162.php?n=2 Spiesz się do puki jest dostępna . :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) AnR... niestety, ale uważam, że i Twoje wypowiedzi w kilku miejscach są odległe od prawdy. Mam takie (chińskie) SR i : 1.Szkielet PĘKŁ po miesiącu użytkowania przy mocy repliki w okolicach 480 fpsów. Nie wierzysz ? Napisz do Trzmielora, męczy się z tą repliką od bitych 11 miechów. Jeśli to takie dziwne to możesz nawet zakupić ten pęknięty GB... do celów badawczych oczywiście ;) 2.V2 Long w chińskim wydaniu to duuuuuuużo kłopotów z częściami (ogólnie części do V2 Long są problemem i jest ich coraz mniej). Ba ! Do chińskiego body replik serii SR nie pasują wszystkie części od godnych producentów (np. występuje problem z dopasowaniem języka spustowego z chinola do GB od ClassicArmy, że już o różnicy w grubości ścian bocznych GB i problemami z dopasowaniem do body nie wspomnę). 3.Co według Ciebie oznacza fraza "dobre fpsy" ? Jeśli mamy na myśli fpsy w granicach 500, to zgadzam się (choć i to będzie wymagało modlitwy o szczęście, bo "uszy" tego GB odpadają niczym suche liście od gałęzi) . Jeśli zaś więcej to rozpocznę polemikę, albo lepiej, odeśle do tematu traktującego o SR chińskich wytwórni i wszystkich długich wypowiedzi Trzmielora. 4.Co do ASCU w replice GF, mam to ASCU i już dwukrotnie ukruszył się jeden z elementów kontrolnych. Wynika to właśnie z różnic w grubościach ścian GB od CA i chińskich (minimalnych, ale wpływających na położenie wewnątrz body). 5.NIE, NIE OPŁACA się kupować tej repliki od GF. Lepiej dołożyć 200 zł i zakupić od razu CA. Dużo lepsze wykonanie elementów zewnętrznych, jeden z najlepszych szkieletów V2 Long na rynku oraz zestaw porządnych zębatek powinny przekonać każdego zainteresowanego serią SR z numerem 25. Po prostu, szukasz SR, szukaj dobrej repliki, chińskie są średnie... Moje wypowiedzi poparte są długim użytkowaniem takiego karabinu-repliki, w który zresztą wpakowałem mnóstwo "dolarów" i czasu i spotkałem się chyba ze wszystkimi możliwymi problemami. Kupiłem chińczyka z nadzieja na oszczędność, a zapłaciłem znacząco więcej niż w przypadku wyboru markowej repliki. W tym momencie z chińczyka zostało body i front (nawet kolba została wymieniona...), a i to sprawia kłopoty. Replika GF ma ponoć GB w wersji normalnej, ale i tak wybrał bym długi GB z całą reszta od CA. Ładniej to wygląda... A tu temat wart uwagi : SR 25 co kupić Edited May 13, 2012 by DobryDobrodziej Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) AnR... niestety, ale uważam, że i Twoje wypowiedzi w kilku miejscach są odległe od prawdy. Mam takie (chińskie) SR i : 1.Szkielet PĘKŁ po miesiącu użytkowania przy mocy repliki w okolicach 480 fpsów. Nie wierzysz ? Napisz do Trzmielora, męczy się z tą repliką od bitych 11 miechów. Jeśli to takie dziwne to możesz nawet zakupić ten pęknięty GB... do celów badawczych oczywiście ;) 2.V2 Long w chińskim wydaniu to duuuuuuużo kłopotów z częściami (ogólnie części do V2 Long są problemem i jest ich coraz mniej). Ba ! Do chińskiego body replik serii SR nie pasują wszystkie części od godnych producentów (np. występuje problem z dopasowaniem języka spustowego z chinola do GB od ClassicArmy, że już o różnicy w grubości ścian bocznych GB i problemami z dopasowaniem do body nie wspomnę). 3.Co według Ciebie oznacza fraza "dobre fpsy" ? Jeśli mamy na myśli fpsy w granicach 500, to zgadzam się (choć i to będzie wymagało modlitwy o szczęście, bo "uszy" tego GB odpadają niczym suche liście od gałęzi) . Jeśli zaś więcej to rozpocznę polemikę, albo lepiej, odeśle do tematu traktującego o SR chińskich wytwórni i wszystkich długich wypowiedzi Trzmielora. Dzięki za odpowiedź. Rzadko można trafić na tym forum, kto pisze cokolwiek co ma ręce i nogi. 1. Złomu nie skupuje, dziękuję. W którym miejscu pękł? W takim układzie to niefajna informacja. Analizowałem i robiłem kilka egzemplarzy tego rodzaju, wyglądowo nie było problemu, ani też niespecjalnie umarły, a jedna działa po dziś dzień na M150. 3. Dobre FPS czyli nominalne do zastosowanej sprężyny. Link który dałeś traktuje o A&K/PJ, a tutaj rozmawiamy o replice ze stajni JG. Edited May 13, 2012 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Czytając te posty wyżej zrezygnowałem z chińczyka ale zainteresowały mię dwa inne modele do CA sr25: 1. CA25 URX Spec. Force. 2. CA25. Mam pytanie do pierwszego modelu czy to jest w ogóle karabin wyborowy czy lepiej kupić tego drugim punkcie CA? Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Odświeżam. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 WYDAJE mi się, że ta z asgshopu jest ze starej serii, a z capri z nowej. Oczywiście lepiej wziąć z capri. Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Dziękuje wam za rady biorę replikę od CA sr25 z sklepu carpi. Pozdrawiam. Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts