Mikeszm4 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Witam ! Nie wiem dokładnie czy chodzi właśnie o komorę hop up , dlatego piszę. Więc sytuacja wygląda tak: Moja broń strzela (jest ten ruch gearboxa i tłoka)tylko ,że kulki z lufy nie wylatują . Jak skończę strzelać i przechylę lufę to dopiero wylecą . Czy to przez komorę hop up ? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Złóż całego hopka jeszcze raz ale zanim to zrobisz sprawdź czy z dyszą wszystko ok. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 A czyściłeś lufę? Pewnie jest nieźle zasyfiona. Quote Link to post Share on other sites
Mikeszm4 Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 a gdzie jest dysza? bo ja jestem kompletnie zielony ... a lufa czyszczona regularnie Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Dysza to taki kawałek plastiku który wystaje z Gearboxa i wchodzi do komory hop-up. Jak wszystko jest z nią ok to powinna przy strzale wykonywać ruch chowając się do GB i znów się wysuwając. Dysza wygląda tak: Dysza a tak wygląda założona (to coś czarne, podłużne najbardziej po lewej) Dysza w GB v.2. Quote Link to post Share on other sites
Mikeszm4 Posted May 18, 2012 Author Report Share Posted May 18, 2012 okey , dzięki wielkie . Quote Link to post Share on other sites
mezis Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Podpinam się pod problem, również mam g36k od jg. Replikę mam od paru dni, w sklepie jednocześnie ze sprzedażą była wymieniana gumka hop-up. Z dyszą wszystko gra, jednak mam podobny problem. Magazynek podaje kulkę, dysza ją popycha, jednak kulka zatrzymuje się na gumce. Potrzebne jest 3-5 strzałów by ją przepchnąć. A czasem w gumce zbiera się ich po parę. Czy jest to wina być może źle założonej gumki, i czy mogę wymienić ją sam/oddać do sklepu w ramach gwarancji? (zbrojownia) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Podpinam się pod problem, również mam g36k od jg. Replikę mam od paru dni, w sklepie jednocześnie ze sprzedażą była wymieniana gumka hop-up. Z dyszą wszystko gra, jednak mam podobny problem. Magazynek podaje kulkę, dysza ją popycha, jednak kulka zatrzymuje się na gumce. Potrzebne jest 3-5 strzałów by ją przepchnąć. A czasem w gumce zbiera się ich po parę. Czy jest to wina być może źle założonej gumki, i czy mogę wymienić ją sam/oddać do sklepu w ramach gwarancji? (zbrojownia) Może masz zbyt mocno podkręcony hop-up? Quote Link to post Share on other sites
mezis Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Może masz zbyt mocno podkręcony hop-up? Problem jest taki sam niezależnie od stopnia skręcenia, i na full i na zero Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Rozbierz,wyczyść i złóż ponownie. Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Pamiętaj, że przy składaniu gumka hop-up może się zawinąć i w ten sposób blokować kulki - posmaruj ją sylikonem przed włożeniem lufy do komory (ale na zewnątrz, nie wewnątrz!) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts