Mycroft23 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Witam, posiadam (zaznaczam że chyba) Jacket Field (S95 - S2005 ???) w woodland DPM (chyba!!!!) bez rip-stopu, kurtka jest taka gładka. Na "storm collar-ze" mam 5 dziurek, raczej nie są to wywietrzniki, myślę że to na kaptur (am I right?). Jeśli tak to gdzie mogę znaleźć taki kaptur? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Poluj na allegro. Bywają dość często. Tylko po zakupie od razu idź do pasmanterii po regulator i taśmę, by zrobić ściągacz, bo one na hełm są więc duże. Quote Link to post Share on other sites
Mycroft23 Posted May 16, 2012 Author Report Share Posted May 16, 2012 Właśnie patrzałem na allegro i są tylko ddpm i jakiś jeden falklandzki.... : ( Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Szukaj takiego z guzikami i w ripstopie. Ten w dpm, który teraz jest na allegro jest do starszego modelu kurtki. Quote Link to post Share on other sites
Mycroft23 Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 Szukaj takiego z guzikami i w ripstopie. Ten w dpm, który teraz jest na allegro jest do starszego modelu kurtki. Wiem, to chyba z falkland, ale czy kaptur w rip-stopie będzie pasował do gładkiej kurtki? Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 (edited) To zależy jak wielkim estetą jesteś ;) Podpiąć da się bez problemu z tego co pamiętam. Ja tak używałem i mi nie przeszkadzało... Edited May 17, 2012 by zolzemon Quote Link to post Share on other sites
Mycroft23 Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 Estetą raczej nie jestem, hehe, kaptur raczej nie na głowę tylko dla szpanu... no chyba że będzie lało to zawsze się przyda. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Jak dla szpanu to nie warto. I tak po pewnym czasie zrezygnujesz z niego. Jak coś to lepiej kupić kurtkę z integralnym kapturem albo windproofa albo S05. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 No nie wiem. Nie ma i chce dla szpanu lecz jak przerobi to nie będzie sobie wyobrażał życia bez niego. Przynajmniej ja tak miałem, gdy smocka używałem. Teraz wciąż myślę nad kapturem w bluzie woodland :), tylko czasu i siły nie mam ... Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 W sumie wybór Mycrofta. Ja ponosiłem i odpiąłem. Akurat połączenie dopinanego kaptura i brytyjskiego smocka nie było dla mnie wygodne. Co nie zmienia faktu, że kaptur bywa przydatny. Quote Link to post Share on other sites
Mycroft23 Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 Huh, pierwszy raz nie skojarzono mojego nicku z minecraftem (bleeeh)... Hmm, jak będzie kasa i co więcej: nie będę jej miał na co wydać to kupię ten kaptur, a tak to się nie śpieszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts