Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Parę pytań dotyczących JG0738

Recommended Posts

Witam!

Mam parę pytań dotyczących w/w repliki.

Po pierwsze, na gunfire.pl jest napisane, że replika ma 350fps. Trochę dręczy mnie ta informacja, ponieważ mam zamiar strzelać również w budynkach. Z tego co mi wiadomo, w budynkach nie wolno używać broni powyżej 350fps. Czy jeszcze da radę? Czy muszę znaleźć inną, słabszą replikę?

Po drugie, czy od podanego modelu jest lepsza cymka (cm003)? Zastanawiałem się nad jej kupnem, gdyż zależy mi na dobrej G36. Sprężyna jednak jest za mocna na budynki i pozostaje mi kupno repliki bocznej. Czy już lepiej kupić JG0738 czy cymkę i boczniaka?

Ostatnie pytanie,które mnie nurtuje to: nawet jeśli kupie JG to co z żywotnością? Czy trzeba na starcie wymieniać jakieś części i czy jest godna swojej ceny?

PS. Mój budżet jest tak naprawdę nieograniczony, jednakże zbieranie takiej gotówki zabiera trochę czasu :dry:

Jeśli istnieją jakieś dobre zamienniki tego modelu (JG) to proszę o podanie nazw. Zależy mi również, aby replika nie była kosztowna na początek (max. 500zł).

Link do JG

http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi, Maniac

...koszty u serwisanta...

Ale kolego u dobrego serwisanta jak ci złoży to ci się na pewno nie zepsuję to fakt pierwszy. Fakt drugi słabsza sprężyna=wyższa żywotność. Fakt trzeci jeśli replika jest porządnie zrobiona (z downgrade'owana) u fachowca gwarancja staję się... nie chcę pisać dalej bo mnie mogą zjechać.

A jeśli to ci nie przekonuję to plasticzna Berreta od STTI/SRC no blow back kosztuję około 80 zł + green gas + kulki 0,2g. Sam używam tej beretty i jestem bardzo zadowolony przy około 25°C niosło mi na 35 metrów.

Edited by komandoczołg

Jak oddasz ją do dobrego serwisanta gwarancja nie jest Ci potrzebna. Wymień gumkę h-u na zieloną g&g, kable na niskooporowe i sprężynę na np M100.

Kolega ma 600zł najwyżej gumka i spring, chyba że kupi kable głośnikowe. Ale jak juz wymieniać kable to odrazu i wtyczki bo tamiya to ZŁO, najlepiej Dean T lub XT 60.

Dzięki za odpowiedzi, jednak kupię cymkę. Tylko pytanie, znacie jakiegoś dobrego serwisanta, który by zrobił całość (okablowanie, sprężyna itp.) za jednym zamachem i dodatkowo jeszcze nie chciał nie wiadomo jakiej kasy. Z góry dzięki ;)