Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

O-Ring do głowicy tłoka

Recommended Posts

Witam

Otóż mam mały problem z właśnie tym bajerem. Kupiłem cylinder Ultimate typ 1 do emki wszystko pięknie gdyby nie to że cylinder pomimo że ma standardową średnicę, głowica cylindra pasuje świetnie to o-ring (uszczelka) głowicy tłoka już nie.

Mam w domu 3 uszczelki w tym jedna uszkodzona która jako jedyna pasuje dając jako tako szczelność w układzie. I chciałbym jakoś rozszerzyć jedną z całych uszczelek by się przydała i w tym celu naciągnąłem jedną na cylinder i po sprawdzeniu daje szczelność ale nie wydaje się to jakoś długotrwałe.

Ewentualnie czy ktoś wie gdzie mógłbym kupić na terenie Wrocławia (jutro będę), Legnicy o-ringi do głowicy tłoka nie wydając śmiesznych pieniędzy. Bo jakoś wydawanie 31zł (15 uszczelka i 16 dostawa) w specu jakoś mi się nie widzi zresztą są niedostępne.

Wstąpiłem do tego sklepu i oczywiście full profesjonalizm.

Typ szybko mi dobrał odpowiedni rozmiar o-ringa i dobrałem kilka większych i kilka mniejszych ostatecznie wyszedłem z 15 uszczelkami za 5zł a nie z jedną za 15zł xD

Żeby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie.

Otóż po założeniu cylindra który jest strasznie niewymiarowy (Ultimate Typ 1) lekko się chwieje w szkielecie GB czy może mieć to jakiś wpływ na nieszczelności/zużycie części?