Matison Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Witam Otóż mam mały problem z właśnie tym bajerem. Kupiłem cylinder Ultimate typ 1 do emki wszystko pięknie gdyby nie to że cylinder pomimo że ma standardową średnicę, głowica cylindra pasuje świetnie to o-ring (uszczelka) głowicy tłoka już nie. Mam w domu 3 uszczelki w tym jedna uszkodzona która jako jedyna pasuje dając jako tako szczelność w układzie. I chciałbym jakoś rozszerzyć jedną z całych uszczelek by się przydała i w tym celu naciągnąłem jedną na cylinder i po sprawdzeniu daje szczelność ale nie wydaje się to jakoś długotrwałe. Ewentualnie czy ktoś wie gdzie mógłbym kupić na terenie Wrocławia (jutro będę), Legnicy o-ringi do głowicy tłoka nie wydając śmiesznych pieniędzy. Bo jakoś wydawanie 31zł (15 uszczelka i 16 dostawa) w specu jakoś mi się nie widzi zresztą są niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 We Wrocławiu na ul.Trzebnickiej masz sklep "WIAK" http://wiak-trade.pl/kontakt.php O-ringi mają chyba wszystkie rozmiary i w b.dobrych cenach. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 18, 2012 Author Report Share Posted May 18, 2012 Wstąpiłem do tego sklepu i oczywiście full profesjonalizm. Typ szybko mi dobrał odpowiedni rozmiar o-ringa i dobrałem kilka większych i kilka mniejszych ostatecznie wyszedłem z 15 uszczelkami za 5zł a nie z jedną za 15zł xD Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Jak ktoś nie ma ochoty łazić po sklepach hydraulicznych, to na allegro są zestawy kilkuset o-ringów po ok. 25zł. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 18, 2012 Author Report Share Posted May 18, 2012 Żeby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie. Otóż po założeniu cylindra który jest strasznie niewymiarowy (Ultimate Typ 1) lekko się chwieje w szkielecie GB czy może mieć to jakiś wpływ na nieszczelności/zużycie części? Quote Link to post Share on other sites
Telkontar Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Owszem może, tłok nie będzie pracował w idealnej linii co może przełożyć się na szybsze zużycie. Proponuję owinąć cylinder z przodu i z tyłu taśmą silikonową na wymiar (bez przesady. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 19, 2012 Author Report Share Posted May 19, 2012 Dzięki Telkontar. W tygodniu nad tym popracuję, będę się najbardziej męczył z dopasowaniem taśmy przez otwory w cylindrze ale jakoś sobie poradzę ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts