Almucard Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 (edited) Zna ktoś może jakiś model pistoletu (AEG), który spełniałby poniższe warunki: Wygląd (model): Beretta M9 (lub podobny) Materiał: metal FPS: 250-350 Hop-up: regulowany Zasilanie: akumulator (nie baterie AAA) Blow-back: tak (może być bez) Jak pewnie widzicie chodzi o replikę z średniej/wyższej półki (cena nie jest taka ważna). Większość pistoletów AEG, które znalazłem to plastiki za 100-200 zł. Szukałem trochę w sieci i nie znalazłem nawet modelu, który spełniałby te wymagania, nie mówiąc już o sklepie gdzie można coś takiego dostać (jak zna ktoś linki to będę wdzięczny - może być sklep zagraniczny). Jeżeli coś takiego nie istniej to napiszcie proszę jakie jest najlepsze rozwiązanie broni bocznej, która będzie się sprawdzała cały rok (zdarza się, że gramy w zimie nawet przy -10 st.) Czy są jakieś rozwiązania w modelach na gaz (C02 lub green), które sprawdzą się w takiej temperaturze? P.S. Pierwszy mój temat na forum także jeśli napisałem w złym miejscu to proszę o przeniesienie Edited May 22, 2012 by Almucard Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Cm.030 i pochodne. Jest Colt i Sig jakiś tam. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Jest teraz podobny temat http://forum.wmasg.pl/topic/125015-pistolet-gazowy-czy-elektryczny/ . Można z niego wywnionskować że najlepsze gaziaki to TM. Quote Link to post Share on other sites
Almucard Posted May 22, 2012 Author Report Share Posted May 22, 2012 Cm.030 i pochodne. Jest Colt i Sig jakiś tam. Dzięki za propozycję Cm.030 nie wygląda najgorzej, ale większość stron (np. taiwangun, gunfire) ocenia FPS na mniej niż 200. Dodatkowo nie przypomina to Beretty i ten wszechobecny plastik... Raczej chodzi o repliki firmowe nie chińskie. Jest teraz podobny temat http://forum.wmasg.pl/topic/125015-pistolet-gazowy-czy-elektryczny/ . Można z niego wywnionskować że najlepsze gaziaki to TM. Czytałem, chodzi jednak o replikę na cały rok a nie sezonową. Z tego co wszyscy piszą to repliki gazowe odpadają przy ok 0 st. nie wspominając już o -10st. Jeżeli gazik TM gwarantował działanie w takich temperaturach taki bym właśnie wybrał. Czy ktoś z Was słyszał o gaziku, który sprawdza się przez cały rok? Np. KWA M9 PTP Tactical wygląda całkiem solidnie, ale pewnie jak każde gaziki nie nadaje się na cały rok: http://kwausa.com/products/ptp/m9-ptp-tactical/ Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 (edited) http://wmasg.pl/pl/news/show/284692 "Producent zaprezentował replikę gas blow back pistoletu maszynowego MP7A1, pistolet M9A1 w wersji GBB oraz AEP." : Może niedługo będzie w Polsce elektryczna Beretta od Tokyo Marui, ale ja myślę, że trochę poczekamy. Edit: Jest jeszcze coś takiego jak Double Eagle M84, replika Beretty M92, ale nigdzie już tego dawno nie widziałem. Edited May 22, 2012 by matheoo41 Quote Link to post Share on other sites
Almucard Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 Dzięki to Tokyo Marui M9A1 AEP brzmi całkiem obiecująco. Chyba w takim razie wstrzymam się z repliką boczną, aż pojawi się więcej informacji o tej TM. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Przy czym replika TMa może być wykonana z tworzywa, podobnie jak inne pistolety tej firmy. Na razie (i prawdopodobnie w najbliższym czasie również) nie znajdziesz repliki, która w 100% spełniałaby Twoje wymagania. Najbliżej wydaje się wyżej wymienione M84 od Double Eagle'a, przy czym: - z metalu wykonany jest tylko zamek (+ gearbox, oczywiście) - FPS w okolicach 200 - brak blowbacku No i jest póki co niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts