Grzywacz Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Siemka . Jak w temacie posiadam CM.040 więc zadajĘ pytanie na temat gb.v3. Po dzisiejszym strzelaniu objawił się dziwny problem. Mianowicie podczas strzelania kulki przestały lecieć mimo że magazynek był 3/4 zapełniony, równocześnie z gearboxa zaczął wydobywać się niemiłosierny zgrzyt i nic więcej. Jakieś propozycje usterek? sensowne! Edited May 23, 2012 by arend Link to post Share on other sites
seger Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Poszedł tłok lub znając życie padła środkowa zębatka. Norma w cymie. Bez dobrego shimmingu, nie powinno się strzelać z tych replik :) Link to post Share on other sites
Jankus Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Najprawdopodobniej padły ci zębatki. Jak masz jeszcze gwarancję to oddaj go, niech się martwią. Link to post Share on other sites
Grzywacz Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Na szczęście gwarancja jeszcze jest więc już do nich pisałem;] Dzięki bardzo za wskazanie co to może być;] Edited May 23, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Mikuła Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Cześć. Wczoraj padło na moją replikę. Cały zlot było wszytko w porządku ,ale kiedy chciałem zwolnić już sprężynę i ogólnie jeszcze chwilę postrzelać , to usłyszałem zgrzyt zębatek. Kiedy rozłożyłem gearboxa okazało się ,że to właśnie zębatka środkowa. Ułamały się 4 zęby. Gwarancji już niestety nie mam. Nie wiem teraz , co powinienem zrobić. Czy kupić zębatkę nową czy może używaną z takiego samego gearboxa cm 02b? Ogólnie to moje pierwsze dłubanie przy replice, więc jeszcze wszystkiego nie ogarniam. Teraz jestem na etapie ogarniania podkładkowania gearboxa, ale to jest dosyć trudne , ale nie o tym. I czy są jeszcze rzeczy które mogę zrobić przy okazji ,że gb i tak jest w częściach? Może nowa głowica , tłok albo coś innego? Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Waćpan raczy przeczytać regulamin. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts