LePigeon Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Witam ! Przeczytałem wszystkie 13 stron tematu dot. Inokatsu, kilkanaście dot. WA, WE i kilkadziesiąt dot. wyrobów innych firm. Otóż zadanie jest takie aby wybrać replikę (M4) do 1000$ (nie wliczając podatków, cła, itd.), dla samego mnie zadanie to zbyt trudne. Ma spełniać podstawowe kilka kryteriów, które założyłem. -najbardziej zbliżone odwzorowanie do ostrych odpowiedników pod względem WYMIARÓW, KOLORU -idealne spasowanie części, przede wszystkim żeby receiver nie miał jakiś luzów bo to doprowadza mnie do szału - oczywiście wiem że to zależy od egzemplarza ale wiadomo że też przede wszystkich od firmy. Duża różnica jest między WOC a Inokatsu pod względem wymiarów, koloru itd. odnosząc do ostrego odpowiednika ? Rozważam czy kupić INO czy WOC i je modyfikować albo kupić BOMBERA (Czyli de facto WOC) w wersji LMT z wgcshop'u. Jak z wymiarami WOC i jakości wykonania jeśli chodzi o te wersje BOMBERA ? Na zdjeciac wyglada jak prawdziwa zabawka a nie bron, kolor. itd. Doradźcie coś bo po sprzedaży swojego pierwszego woc'a chciałbym powrócić do ery GBB. Dzięki ! Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/54091-inokatsu-m4-mtw/page__view__findpost__p__1681510 Podstawowe pytanie to do czego chcesz tej repliki używać, czy ma mieścić się w limitach CQB i czy chcesz używać CO2. Pod względem odwzorowania(1:1) oraz jakości wykonania przodują Bomber/Prime i Viper. Ale ten pierwszy ma w stocku znalowe suwadło i plastikowy Nozzle, czyli do wymiany na stal (+ $150 za Ra-Tech standard Steel BCG Prime spec + Iron Airsoft Nozzle) Nowego WOC'a sobie daruj bo w międzyczasie wyszły w tej cenie o wiele bardziej żywotne repliki (Ra-Tech & KWA, ten pierwszy do tego jest lepiej odwzorowany i w przeciwieństwie do WOC jest 1:1). I do tego np. Ra-Tech od razu w stocku nadaję się bardziej do używania w rozgrywkach ASG (NPAS, dobra komora HU + lufa precyzyjna). Odnośnie wytrzymałości i kosztów utrzymania: W przypadku replik systemu WA (Magna) stalowe części Lowera (niezależnie cz to jest G&P, Inokatsu, Viper czy Ra-Tech) wytrzymują około 15k strzałów. Co do zespołu suwadła(BCG) to Stalowe suwadło CNC(nieważnie czy taiwański czy Inokatsu, Viper czy Ra-T) wytrzymuje do 20-25k strzałów. Nozzle (Iron Airsoft, Ino Super Bolt 2011 czy Ra-T) równiez bez problemu wytrzymują te minimalne 5k, a często i tyle co całe suwadło (wyjątkiem jest NPAS Ra-Techa, w którym możesz częściej wymieniać Flute Vale). I tu dochodzi kwestia kosztów utrzymania. Bo ile np. do WA/WOC(Prime/Bomber etc.) cały zespół spustu i zbijaka (Steel CNC) zmieści się w $120-140 to dla Inokatsu i Viper'a wyjdzie koło $200. Największa różnica jest w cenach Nozzle. Do suwadeł WA(Ra-T) istnieje masa zamienników taiwańskich dysz i Nozzle alu CNC kupisz za $35. Natomiast dla Ino i Viper'a sam Nozzle kosztuje $60-70, a kompletny zespół suwadla z nozzle $150. A w przypadku tego drugiego producent, nie sprzedaję samych Nozzle i w przypadku awarii musisz kupować cały BCG. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Vipertech sprzedaje same nozzle za pośrednictwem swojej sklepu internetowego (vstore), koszt to 1500 NT$ (nowych dolarów tajwańskich) czyli za około 180PLN (plus wysyłka, cło i podatek). Quote Link to post Share on other sites
LePigeon Posted May 26, 2012 Author Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Bardziej CQB, myślałem o założeniu frontu Daniel Defense albo La Rue - to się jeszcze okaże ale to nie ma tu znaczenia choć będę musiał to dopasować. Co więcej, czy dobrze rozumiem że INO i Viper to zupełnie odmienny system od WA ? Powiem szczerze że zatrzymałem się na GBB w czasach pierwszych WOC :) W takim razie jak z częściami pokroju zewnętrznej lufy 10" do takiego viper'a czy np. zestawu receiver'a MAGPUL'a czy wersji NOBESKE którą robi Prime dla WA ? Wstępnie podsumowując w tym momencie wygrywa viper ? ino ? Viper ma oryginalne oznaczenia colta czy jakieś "komiksowe" ? Jak z tym nowym ra techem (oznaczenia ?) ? Pozdrawiam Edited May 26, 2012 by LePigeon Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Co więcej, czy dobrze rozumiem że INO i Viper to zupełnie odmienny system od WA ? Powiem szczerze że zatrzymałem się na GBB w czasach pierwszych WOC :) O tym znajdziesz na forum w temacie o Inokatsu. W takim razie jak z częściami pokroju zewnętrznej lufy 10" do takiego viper'a czy np. zestawu receiver'a MAGPUL'a czy wersji NOBESKE którą robi Prime dla WA ? Lufy 10" dostaniesz u producenta. Receiver podejdzie od RS/Prime/ Wstępnie podsumowując w tym momencie wygrywa viper ? ino ? Inokatsu już nie sprzedaje replik M4. Viper ma oryginalne oznaczenia colta czy jakieś "komiksowe" ? Ma Colta, ale tylko na rynek taiwański. Jak z tym nowym ra techem (oznaczenia ?) ? Znajdziesz o tym na forum w temacie o M4 Ra-T. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Vipertech sprzedaje same nozzle za pośrednictwem swojej sklepu internetowego (vstore), koszt to 1500 NT$ (nowych dolarów tajwańskich) czyli za około 180PLN (plus wysyłka, cło i podatek). Sprzedawać może i sprzedaję ale nie do PL: Hi Amadem, We are really sorry for that, We could not shipping our products to your country (U.S.) at this moment. Please contact our dealers eHobby Asia in HK, Best Regards. Kidviper Liao --------------------------------------------- Hi, thanks, for your answer. But I''m not from the U.S. I'm from Poland (EU) and there is no restrictions on airsoft guns at all. Best Wishes, --------------------------------- Hi Amadem, We suggested you purchase from eHobby Asia is a easier way. Best Regards. Kidviper Liao service@vipertech.com.tw www.vipertech.com.tw Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts