Winiacz Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 (edited) Ktoś wie czy ten tłumik da się nakręcić na jakiś ludzki gwint? http://allegro.pl/pistolet-uzi-metalowy-tlumik-latarka-asg-kulki-i2363536540.html Bo potrzebujĘ jakiegokolwiek do AK, coby lufę zakryć. "Replika" oczywiście do kosza. Edited May 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 To jest plastikowy tłumik, do tego za pewne tak krzywy, że kulki będą się ocierały o wnętrze o ile jakiekolwiek w nim jest. Zobacz ten: http://allegro.pl/tlumik-dzwieku-bardzo-dobrze-tlumi-i2378553911.html Raz droższy, no ale chyba trochę lepszy :-). Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Pamiętam, że kiedyś owinąłem gwint w replice izolką i dało się ten plasticzany tłumik z ingrama wkręcić :happy: . Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Lepiej rolka po papierze toaletowym się sprawdzi :icon_confused:. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Ten "tłumik" ma plastikowy gwint do montażu - lekkie stuknięcie o cokolwiek może go pozbawić tego gwintu. Do ochrony lufy się to-to raczej nie nadaje. Dużo lepiej kupić jakiś najtańszy, chiński, autentyczny tłumik. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Da sie przerobić gwint na coś "lepszego" , wystarczy że rozłożysz, wywalisz ten co jest i podkleisz taki gwint jaki pasuje. Ale zgodze sie z przedmówcami, lepiej kup coś bardziej efektownego. Ten tłumik ma naprawde grube "ścianki" ale tylko taki który sie nie rozlatuje od patrzenia, i możesz dotknąć. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 28, 2012 Author Report Share Posted May 28, 2012 Szukałem jakiegoś rozwiązania awaryjnego, ale dzięki za odpowiedzi. Póki nie dojdzie jakiś porządny, będę latał z takim, zabranym dzieciakom siostry. Po prosty naklejony został na nakrętkę która oryginalnie była na AK-47. @Arend: Nie wiem czemu, ale Chrome nie podkreśla mi niektórych błędów. Co ciekawe zdarza mi się ty tylko na tym forum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts