Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4 Classic Army (Nie SportsLine)

Recommended Posts

Dane repliki:

Nazwa: M15A4

Producent: Classic Army

Napęd: elektryczny - gearbox metalowy v.2

Wykonanie: metal + ABS

Prędkość wylotowa: 350 fps

Pojemność magazynka: 300 kulek (Hi-Cap)

Długość: 75/85cm

Waga: 2740

Cena: 870 zł

Oczywiście stan nowy. Do tego w zestawie bateria + ładowarka.

Wiem że sportsline to totalny syf. Ale jak sprawa wygląda z normalną, metalową wersją?

Im więcej czytam o CA tym bardziej dochodzę do wniosku że ta marka zatrzymała się w rozwoju, że repliki chińskie siedzą jej na ogonie, a w niektórych wersjach modeli biją na głowę.

Potrzebuję krótkiej i szybkiej porady. Tak czy nie? Nie piszcie mi o innych modelach M4A1, trzymamy się Classic Army.

A ja jestem posiadaczem takiej jak tu:

http://www.asg.com.pl/M15A4_CQB_wersja_wzmocniona_Classic_Army,p,3408.php

Ogólnie bardzo fajna replika, do chinoli nie ma co porównywać (mówię z doświadczenia).

Dobre spasowanie zarówno body jak i gearboxa. Żadnych luzów,

jedyny problem to mocowanie zawieszenia z przodu, po prostu za słabe i u mnie się urwało.

Ogólnie repliki godne polecenia.

A co pasuje wymienić, to zależy co chcesz zrobić.

Ja wymieniłem silnik i zębatki (13:1 SHS), co daje rof na poziomie 28bb/s.

Przy li-po 7,4, na 11,1 jest ostro 43bb/s.

To wszystko na M100, które daje około 350fps'ów.

Tłok o dziwo ciągle działa i nie widać żeby miał przestać.

Edited by Spond

Ok. A jak wygląda sprawa z gearboxem, w tym przypadku ver.2?

Są jakieś przeciwwskazania do gry w temperaturze ujemnej (załóżmy max. -5C)?

Nie widziałem na oczy samego gearboxa ver.3, nie wiem skąd bierze się większa wrażliwość ver.2.

Jest mocny, nic nie powinno się stać. Osiągi w stocku są zadowalające, więc nie trzeba nic wymieniać. Możesz się pokusić o nową gumkę i lufę, jeśli masz kasę, a z zewnątrz jakąś optykę co najwyżej, lub baterię o dużej pojemności.

Szymucha2353 - takie bzdety piszesz, że mi się słabo robi. W tym dziale mamy pomagać, a nie wprowadzać w błąd... Co do m4 CA - nie polecę. Kolega ma, sypie mu się co chwilę.

Ja miałem m16 CA, jeszcze starą serię na 6mm łożyskach. Była dobra i nic się nie sypało, nie wiem o co Ci chodzi.

Szymucha2353 - takie bzdety piszesz, że mi się słabo robi. W tym dziale mamy pomagać, a nie wprowadzać w błąd... Co do m4 CA - nie polecę. Kolega ma, sypie mu się co chwilę.

Ehe... Na pewno nie ma tutaj nic wspólnego czynnik ludzki. :D Sam bzdury opowiadasz na podstawie jednego egzemplarza.

Trochę wczoraj przewertowałem całe forum, w tym całym bełkocie rozbieżność zdań na temat M15A4 CA jest bardzo duża. Raczej zakwalifikowałbym do produktów nie polecanych (nie piszę o wersji sportsline). Brak rekomendacji raczej wynika z tego że za te pieniądze mogę stać się posiadaczem czegoś lepszego, mniej problemowego. Ale czy jest jakaś alternatywa dla M15A4 kosztującej 840 zł? Hmm ARES (rodzina G36) :) lub Cyma. Tylko pytanie czy np.CM.048 wypada lepiej niż poruszana w temacie M4?

Jeśli chodzi o wygląd M15A4 nie mam nic jej do zarzucenia - wizualnie u mnie ma najwyższą notę.

Naprawa pękniętego gearboxa w emkach zalicza się do dużych kosztów?

Do chińczyków i tak podchodzę z dużym dystansem, skoro jest taka loteria w egzemplarzach. Potrzebowałbym po prostu więcej (aktualnych) opinii na temat poruszanej repliki CA.

Trochę wczoraj przewertowałem całe forum, w tym całym bełkocie rozbieżność zdań na temat M15A4 CA jest bardzo duża. Raczej zakwalifikowałbym do produktów nie polecanych (nie piszę o wersji sportsline).

Patrz na daty. Większość negatywnych opinii CA zebrało w czasach na prawdę kiedy to egzemplarze nie były dopracowane. Obecne wersje 2010 to poezja. Genialne GB, świetnie je się robi, tłoczone oznaczenia - nie malowane, piny z blokadą, działający BC i wiele, wiele innych. Moim zdaniem teraz są ładniejsze i lepiej wykonane od G&P.

4 miesiące temu kostka stykowa, 2 miesiące temu tłok (chyba JBU). Często ma problemy z okablowaniem. Może jest to spowodowane złym serwisem? Wiem, że krótko po kupnie (jakieś 3-4 miesiące, strzelanki co tydzień) zmieniał sprężynę, bo ta stockowa M120 się ubiła.