Terry Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Panie i panowie ! Każdego posiadacza lub osobę która miała okazję dłużej poobcować z jedną z tych replik, proszę o swoje opinie. Najmilej widziane opinie osób które miały do czynienia z obydwoma ;). Za równy tydzień planuję kupno jednej z tych replik. Nie pozwólcie żeby moje ciężko zarobione pieniądze poszły na marne. Pozdrawiam serdecznie i czekam na recenzje : ) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Uuu zaraz się zacznie, znowu wojna cyma vs boyi.... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/74233-akms-boyi-rk10/page__hl__rk10s http://forum.wmasg.pl/topic/59635-akm-cyma-cm048m-cm/page__hl__cm048 Poczytaj, niektórzy w postach o boyi porównują rk10s do cymy. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Ja miałem i to i to. Teraz kupiłbym Rk Boyi i tak Ci poradze, różnica w stocku nie jest znacząco duża. Cyma ma potencjał pod tuning-Boyi wykonanie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 No i Boyi ma oznaczenia i więcej stali w porównaniu do Cymy. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Boyi jest cały "stalowy" poza lufą. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Musisz jeszcze wziąć pod uwagę to, że te repliki są "klepane na kolanie" dlatego replika replice nie równa. Zależy jak trafisz. Quote Link to post Share on other sites
Terry Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Dziękuję za odpowiedzi. @0wn - o to się nie martw ;) w środę jadę do Krakowa to porządnie sprawdzę zanim kupię. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Próbował ktoś podgrzewać body boyia do 300 stopni? Okaże się czy jest całe stalowe, cymy okazało się nie być do końca stalowym. Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Ta stal boyowska to chyba nie jest stal, a jeśli jest to marnej jakości, Miałem rk-06sw. Magnes łapał zarówno szczerbinke jak i podstawę szczerbinki czyli wydawałoby sie że stał, replika upadła na podłogę szczerbinką i ta pękła (wymieniłam na taką od ostrego i przeprowadziłem ten sam test - oczywiście wytzrymała). Korozją tą chińską stal bierze momentalnie czyli nie jest wysokiej jakości. Podstawa szczerbinki bardziej wygląda jak żeliwo niż stal. Testy magnesami nie są do końca miarodajne (żeliwo też łapie). Lepsze dobre aluminum niż kiepska stal ps przepraszam za odgrzewanie kotleta ale może się komus opinia przyda Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts