Powała Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Pod okularami też nie. Kwestia jakimi okularami. W życiu mnie do gogli nic nie przekona :D. Okularki rlz. Mnie też! :maniak_jezyk: Prawdą to nie jest. Porównując gogle i okulary mniej więcej tej samej klasy- gogle zawsze parują bardziej. Zgadzam się w pełni! Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Mnie też! :maniak_jezyk: Zgadzam się w pełni! Ja również popieram ! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 (edited) Prawdą to nie jest. Porównując gogle i okulary mniej więcej tej samej klasy- gogle zawsze parują bardziej. To nie wiem jak to jest,że od długiego czasu moje bolle x800 nie parują wcale. Zależy to raczej też od człowieka,jak dla mnie wciskanie komuś na siłę okularów za 20-30 zł kiedy może sobie kupić dobre gogle i mówienie,że to nie pasuje do czapki jest jakąś porażką. Edited May 30, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 gogle w 100% przylegające do ciałą, bez jakiejkolwiek wentylacji będą parowały intensywniej, będą wymagały częstszego nakładania antyfoga. dobre gogle z wentylacją nie parują bardziej niż okulary, a ma się pewność że zostaną na twarzy nawet jak dostanie się gałęzią po pysku. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Podobną porażką jest udawanie na siłę, ze gogle parują równie mało jak okulary. Nosiłem x800, x1000, essy i różne inne i parowały mi wszystkie, nawet ganc-nóweczki z oryginalną powłoką. Niewiele ale jednak. Okulary nie parują mi żadne prócz całkiem najtańszych. Jeśli może sobie kupić dobre gogle to i może dobre okulary. Sam od jakiegoś czasu rozważam przesiadkę z i-vo na ICE Naro ale na razie budżet nie pozwala. Okulary spadające z twarzy po "dostaniu gałęzią po pysku" nadają się do ASG jak okulary z obi za 7,50zł. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 (edited) Podobną porażką jest udawanie na siłę, ze gogle parują równie mało jak okulary. Nosiłem x800, x1000, essy i różne inne i parowały mi wszystkie, nawet ganc-nóweczki z oryginalną powłoką. Niewiele ale jednak. Okulary nie parują mi żadne prócz całkiem najtańszych. Jeśli może sobie kupić dobre gogle to i może dobre okulary. Sam od jakiegoś czasu rozważam przesiadkę z i-vo na ICE Naro ale na razie budżet nie pozwala. Okulary spadające z twarzy po "dostaniu gałęzią po pysku" nadają się do ASG jak okulary z obi za 7,50zł. Problem w tym,że ESS do 150zł może nie znaleźć - takich,które pasują na jego głowę bo może się okazać,że potrzebuje wersji NARO. Uvex i-vo parowały mi bardziej od moich gogli,tak wiem że to nie ten przedział,ale 200zł na okulary na razie nie potrzebuję wydawać. Bolle x800 kiedyś też mi parowały,dopóki nie zacząłem nakładać anti-foga przed grą zamiast raz na jakiś czas. I nic na siłę nie udaję,nie muszę. Tobie mogą parować bardziej,mi nie muszą. Edited May 30, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Chodzi mi o to, że jak komuś nie parują gogle to i okulary nie będą. Ale jeśli komuś parują gogle bo np bardziej się poci to okulary nie koniecznie muszą. I-vo Ci parowały na potęgę, x800 też dopóki nie zacząłeś nakładać antifoga :D. A może na i-vo też trzeba było? Choć mi fabryczna powłoka działa świetnie (jak się o nią dba niestety). ESSy ICE mogą nie pasować ale gogle też mogą :D. Jasną sprawą jest, że przymierzyć trzeba przed kupnem, popytać wśród znajomych itp. A i kwestii estetycznych jednak nie można pomijać, tuż za bezpieczeństwem i wygodą. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Chodzi mi o to, że jak komuś nie parują gogle to i okulary nie będą. Ale jeśli komuś parują gogle bo np bardziej się poci to okulary nie koniecznie muszą. I-vo Ci parowały na potęgę, x800 też dopóki nie zacząłeś nakładać antifoga :D. A może na i-vo też trzeba było? Choć mi fabryczna powłoka działa świetnie (jak się o nią dba niestety). ESSy ICE mogą nie pasować ale gogle też mogą :D. Jasną sprawą jest, że przymierzyć trzeba przed kupnem, popytać wśród znajomych itp. A i kwestii estetycznych jednak nie można pomijać, tuż za bezpieczeństwem i wygodą. Na uvexy nie nakładam już bo to są te z przydymioną szybką,a że głównie gram w budynkach to wolę właśnie gogle. No gogle też mogą nie pasować,dlatego zwróciłem uwagę,że te gogle są duże jednak i lepiej poszukać jakichś innych,mniejszych. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 ESS ICE pakiet bazowy kosztuje ok 150 pln. same okulary bez dodatków. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 (edited) Już za 99zł można kupić przeźroczyste ICE jak coś. W sumie niezła propozycja,te za 150zł to trochę się nie opłaca chyba,ponieważ za 50zł więcej ma się 2 szybki jeszcze itd. Edited May 30, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 @Powała - a przestrzeliłeś te okularki? Ja tam bym się bał w tym biegać... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Te STTI? Bardzo fajne na początek ale mało regulacji i nie mają powłoki żadnej. Przestrzeliwałem je i dopiero z 700 około fps, może trochę ponad, pękła oprawka ale szybka calusieńka. Quote Link to post Share on other sites
geraltofpoland Posted May 30, 2012 Author Report Share Posted May 30, 2012 Co do ochrony oczu jeszcze się zastanowię. Jeśli chodzi o replikę, to choć kusi mnie cyma jednak wezmę JG ze względu na koszty (170 zł różnicy) i mniejszą liczbę FPS, co jest dla mnie ważne, bo nie wiem, jeszcze czy będę walczyć też w CQB czy tylko w lesie, a wolę kupić raz replikę w miarę uniwersalną i nie bać się, że komuś coś zrobię z bliska niż potem dodatkowo dopłacać za broń boczną do bliskich dystansów, a poza tym nie chce zbyt odbiegać od reszty "teamu" w którym prawie wszyscy mają cm028 i podobne. A w razie czego 400zł to zawsze mniejsza strata niż 600. Quote Link to post Share on other sites
geraltofpoland Posted June 1, 2012 Author Report Share Posted June 1, 2012 (edited) Niestety gumka Guardera którą zamierzałem kupić jest niedostępna. Co myślicie o tej? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_59&%20products_id=1046 Edited June 1, 2012 by geraltofpoland Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Nie miałem tej gumki,ale weź sprawdzoną systemę energy. Quote Link to post Share on other sites
geraltofpoland Posted June 14, 2012 Author Report Share Posted June 14, 2012 (edited) A co myślicie o zastosowaniu do tej repliki kulek 0,25 Madbulla? Bo Choć dodałem do koszyka G&G to stały się niedostępne, jedyne kulki 0.25 jakie są obecnie na zbrojowni to Madbull. Muszę w końcu złożyć zamówienie, bo co chwilę coś co mam w koszyku mi znika i niedługo nie będę miał czego kupować. :icon_confused: Edited June 14, 2012 by geraltofpoland Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Możesz brać je spokojnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts