ciety Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 (edited) Witam, pisałem już gdzieś na tym forum ale nie mogę znaleźć postu żeby odświeżyć - wybaczcie Nadal nęka mnie ten sam problem W moim Sztajerze magazynek nie podaje kulek, tzn. muszę go owijać od góry do dołu izolacją, żeby dociskać magazynek. Wtedy kulki lecą miodnie. Tak samo, gdy odwrócę karabin rączką do góry. Byłem w Cytadeli ASG, to pewien "uprzejmy i miły" serwisant powiedział, że musze mocniej dociskać magazynek i wszystko będzie w porządku. No cóż :) To dociskanie, owszem, działa, ale lewą rękę mam do trzymania chwytu taktycznego, a nie magazynka podczas biegania. Więc...czym może być to spowodowane? Steyr AUG J&G Hi Cap Edited May 28, 2012 by ciety Link to post Share on other sites
szewczyk Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Spróbuj uzyc tasmy izolacyjnej do owiniecia magazynka w miejscu w którym wkladasz go do gniazda zeby wchodzil bardzo ciasno powinno pomóc. Nie moge pisac niektórymi polskimi znakami. Link to post Share on other sites
morf420 Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 spróbuj maga innej firmy Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Albo magi innej firmy albo starł Ci się już zatrzask magazynka :] Link to post Share on other sites
ciety Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Mógłbyś mi przybliżyć gdzie jest "zatrzask" magazynka? Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 http://azteko.pl/jg-aug-zatrzsk-magazynka-p-2500.html takie cuś . Napisz nam czy przedtem te magazynki bezproblemowo podawały ? Link to post Share on other sites
ciety Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Tak, strzelało dobrze, tylko pewnego razu kumpel podnosił broń gdy leżała i złapał za magazynek, i tylko za to podniósł (widziałem to z odległości, mój krzyk zignorował) i właśnie tego dnia przestało podawać kulki. Nie słychać było pęknięcia, magazynek jest cały. Całości boję się rozkładać, żeby sprawdzić czy tam w okolicach hopsiupa coś nie poszło Link to post Share on other sites
Matison Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 No to kolega powinien dostać nagrodę jobla za użytkowanie replik. Mógł najpewniej uszkodzić zatrzask maga ewentualnie co gorsza komorę. Radzę rozebrać połówki auga i sprawdzić komorę oraz gniazdo maga, mogło faktycznie się coś wygiąć/uszkodzić. Link to post Share on other sites
ciety Posted May 30, 2012 Author Report Share Posted May 30, 2012 Kolega nie ma nic wspólnego z ASG ;p Dziś zrobię zdjęcia, i wstawię tutaj. Może ktoś z was zauważy co jest nie tak (na bebechach się nie znam, za mało w tym siedzę) Link to post Share on other sites
ciety Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 Wybaczcie podwójnego posta ! Link to post Share on other sites
Matison Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 By się przydały dokładniejsze zdjęcia elementu po prawej na pierwszym zdjęciu czyli zatrzasku maga, wszystko inne wydaje się OK. Link to post Share on other sites
ciety Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 Dopiero zauważyłem. W miejscu o którym mówisz, tj. w tym przycisku do zwolnienia magazynka pomiędzy tymi dwoma "wystającymi" rzeczami jest taki nierównomierny plastik, wygląda jakby coś się urwało. Czy to może być to? Mówię o tych zniekształceniach przy "lewej wystającej rzeczy" przycisku patrząc, jakby obrócić zdjęcie o 90 stopni w prawo Link to post Share on other sites
Matison Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Ze zdjęcia ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo nie widzę tego urwania. Jeżeli jest ułamany właśnie zatrzask maga: http://azteko.pl/jg-aug-zatrzsk-magazynka-p-2500.html To jest duże prawdopodobieństwo że to jest właśnie tego wina. Po prostu wtedy mag jest za słabo dociskany skoro pisałeś wcześniej by strzelać musisz go dociskać. Link to post Share on other sites
ciety Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 A nie wiecie może, czy w okolicach Ciechanowa, Wyszkowa, Makowa jest jakiś serwis asg? Cytadela nie pomogła, to szukam dalej. Link to post Share on other sites
Recommended Posts