Piotrekill Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Witam, z góry sorki za takie lamerskie pytanie, ale tak to jest z wyborami, Mam mp5 i chcę do niego kolimator zamknięty ( bo tak i już ) , jaki montaż będzie dobry wysoki czy niski ? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Niski będzie dobry. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Ty powiesz niski, a ja mówie wysoki. Kto ma racje, to temat rzeka. Wysoki ma zalety i niski też, myśle i tak uważam że wysoki jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 A który miał do czynienia z wysokim, jestem dość duży, także nie tulę się do repliki, i wysoka też mi się wydaję lepsza, tylko czy nie zrobi to z repliki zabawki, i jaki do mp5 polecacie kol 1x 30, 1x35, 1,40 Quote Link to post Share on other sites
Havoc-eg Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Czy wysoki czy niski zależy od preferencji, przykładowo do aimpoint'a lepiej pasował mi niski, lecz eotech na niskim już mi nie podchodził mimo wyższej linii celowania. najlepiej jak masz możliwość to sprawdź w ekipie/u jakiegoś znajomego który ma mp5 z koli jak ci leży. To tak samo jak z montowaniem kolimatora w emce, jedni wolą bezpośrednio na szynie, inni na rączce (rodzaje montaży już pominę, bo można by było książkę napisać). Co do wielkości koli to tak samo jak z montażem, jedni używają jak najmniejszych, inni montują wręcz lunety. Jednak moim zdaniem najlepiej wygląda mp5 z aimpoint'em m2/m3. Edited May 31, 2012 by Havoc-eg Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Zależy od paru rzeczy: -jaki kolimator -jak trzymasz głowę przy celowaniu -używasz maski Ogólnie im większa średnica obiektuwu celownika tyym wyższy montaż ( w zasadzie dotyczy to lunet). Maska też podniesie montaż. Dlatego montaż powinno się dobrać indywidualnie do własnych preferencji. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 Ok. Dzięki chłopcy. Temat do zamknięcia, Hooah ! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 W zasadzie przy prawidłowym złożeniu do strzału z repliki mp5 (czyli tak, jak z ostrej z grubsza) powinno się zastosować montaż niski bo jest wtedy wygodniej (opieramy się o kolbę mocno policzkiem całym a nie czubkiem żuchwy, "przytulamy się do gnata"). Ale to jest ASG i takie czy inne złożenie (a widziałem już takie akrobacje, że czacha mała) nie ma wpływu na nic więc jak ktoś woli celować z niestabilnej pozycji z głową niemal nieopartą o guna bo tak mu wygodniej to niech weźmie wysoki. Albo jak ma maskę itp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts