BlackOne Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 (edited) Witam tak jak w temacie chciałbym zapytać jak tanim kosztem w tej replice http://gunfire.pl/product-pol-1152189922-JG513MG.html podnieść jej osiągi bez ingerencji w gearbox ponieważ zostało mi jeszcze 6 miesięcy gwarancji czy by była wgl taka możliwość by ta replika wyciągała około 420-450 fps bez jakiegoś drogiego tuningu i 2 pytanie jest takie czy można w niej w jakiś sposób zamontować kolbę stałą ? od razu prosiłbym o podawanie linków do części ponieważ jestem póki co zielony w tym dziale :) Edited June 3, 2012 by BlackOne Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Bez ingerencji w gearbox raczej się nie da, kup nową gumkę i lufę precyzyjną. Gumka - http://azteko.pl/gg-silikonowa-gumka-hopup-zestaw-zielona-p-1276.html Lufa - http://azteko.pl/guarder-lufa-precyzyjna-602-455mm-ak-p-1001.html nie ma aktualnie ale poszukaj w innych sklepach. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Nie , niestety [ a może i na szczęście ] nie wyciśniesz takich FPSów bez otwierania GB . Najlepiej zostaw GB w spokoju póki nie padnie , ten model będzie dłuuuuuuugo chodził jak nie będziesz mu majstrował przy GB . Zainwestuj w dobrą gumkę HU i komorę oraz preclufę , wtedy przy takich FPSach będziesz miał przyzwoity zasięg . A kolby stałej nie zamontujesz bo musiał byś mieć inne body :] Quote Link to post Share on other sites
BlackOne Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 (edited) A mam jeszcze jedno pytanko czy doszczelnianie taśmą teflonową komory hop up w jakimś stopniu poprawia osiągi ? Edited June 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Tak, daje nawet kilka fps'ów. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Ale w tą replikę nie warto pakować pieniędzy... Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Ale w tą replikę nie warto pakować pieniędzy... Ja wiem , że kolejność jest taka : Każdemu radzimy kupić CM.028 , jak delikwent zapyta się o tuning to każemy sprzedać i kupić CM.04X . Zależy tylko co komu potrzebne . Dobrą gumę zawsze warto mieć w replice a precrurka jest standardowa 455 i można w przyszłości przełożyć do innej repliki . Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Nie mów proszę "my" bo ja nikomu nie radziłem jeszcze kupna cm028, gdyż miałem do czynienia z tą repliką i nie uważam jej za jakieś "bóstwo dla zielonych". Po prostu nie lubię tej repliki. Temat jest o tuningu AK JG, które jest zrobione tak samo jak 028. Wyraziłem własną opinię, bo uważam, że pchanie precki za cenę 1/5 repliki jest bez sensu. Wystarczy gumka i teflon, nic więcej nie trzeba robić. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 1/5 ceny repliki jest OK. Np. Promyk za 300zł jest opłacalny do CM.048 za 700zł. W tym przypadku jest to mało opłacalne, a natańsza rozsądna lufa to Guarder 6.02 za 140zł, a jest to prawie połowa ceny repliki. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts