krissolek Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Witam Mam problem ze swoją M4.Problem polega na tym,że przy załadowaniu magazynka do lower receivera normalnie dozuje odpowiednią ilość gazu.Niestety po złożeniu repliki w całość (lower+upper receiver) przy strzale słychać tylko taki metaliczny dźwięk.Chciałbym także nadmienić,że wszystkie części są odpowiednie (zero ubytków,czy starć).Zero dozowania gazu.Proszę o jak najszybszą odpowiedź.Pozdrawiam krissolek. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Witam Mam problem ze swoją M4.Problem polega na tym,że przy załadowaniu magazynka do lower receivera normalnie dozuje odpowiednią ilość gazu.Niestety po złożeniu repliki w całość (lower+upper receiver) przy strzale słychać tylko taki metaliczny dźwięk.Chciałbym także nadmienić,że wszystkie części są odpowiednie (zero ubytków,czy starć).Zero dozowania gazu.Proszę o jak najszybszą odpowiedź.Pozdrawiam krissolek. Czy mi sie wydaje, czy po zbiciu zaworu bez założonego upper receivera nie powinien wylecieć cały gaz z magazynka? Byłby wtedy tzw syfon, bo replika nie wykonała cyklu, zbijak sie nie cofnął i zawór nadal otwarty. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Za słaba sprężyna kurka, nie jest w stanie zbić zaworu w magazynku i przez to nie wykonuje suwadło cyklu. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Właściwie nazwa tematu jest odpowiednia dla mojego problemu więc zapytam... Jaka może być przyczyna przecinania kulek przy wpychaniu do komory hopup i słabe podawanie? Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Też mam problem zaobserwowałem właśnie za na magazynkach G&P po wystrzeleniu kulki jednej druga wypada wygląda tak jak by 2 kulki wchodziły do komory jedna czasami wystrzeli druga wypadnie czego to może być przyczyna ?? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Ja znam przyczynę mojego problemu, zgubił mi sie kawałek metalu trzymający sprężynę dyszy w suwadle. Wiecie jak ten element się nazywa/gdzie można go kupić/czym zastąpić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts