Berylf Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Witam. Zakupiłem replikę RK-01 W (http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html) Wszystko szło normalnie, ale wczoraj podczas strzelania karabinek padł. Po naciśnięciu spustu było tylko słychać jak silniczek siłuje. Znalazłem na forum ten sam problem i tutaj pomocny okazał się użytkownik Jacek GROT (link do tematu: http://forum.wmasg.pl/topic/113737-problem-z-rk-01-boyi/). Zrobiłem tak jak powiedział i pomogło, lecz po 10 strzałach znów padł więc wykonałem czynności ponownie. Po naciśnięciu spustu silnik ledwo naciągał tłok, więc spróbowałem i 3 raz rozkręcić. I nic. Brak reakcji. Kolejne 2- 3 razy znów nic. Może poprostu bateria siadała (dodam, że pod koniec wczorajszego strzelania wypluwał po dwie kulki). Nie wiem czy dobrze robiłem, ale próbowałem ruszyć zębatkę (tą co styka się z silniczkiem) palcem. Ale nie ruszyła. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Może poprostu bateria siadała A mi się wydaje że napewno. Stockowa bateria to szajs, starcza na jedną strzelankę. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Poradzę to co zawsze - jak nie minęły dwa tygodnie oddaj do sklepu, każ oddać kasę, po czym kup karabinek jeszcze raz. Jak minęły, to powołaj się na niezgodność towaru i każ wymienić baterię (albo całą replikę). Nie powołuj się na gwarancję, bo nie dość, że Ci nie uznają, to jeszcze zapłacisz za wysyłkę. Bateria stockowa to szajs, ale nie aż taki. Stocki w Boyi, zwłaszcza zielone potrafią chodzić naprawdę długo. Quote Link to post Share on other sites
Berylf Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 Temat można zamknąć. Problemem okazała się bateria. Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts