MoreLike Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Hejże hola. Witam mam szybkie pytanie, do posiadaczy RK-02, właśnie próbuje sprzedać swoje i klient zwrócił mi uwagę na białe "coś" przy montażu tłumika płomienia, Wygląda na muśnietę jakąś farbą lub cienką warstwę kleju. I tu jest pytanie co to jest? https://picasaweb.google.com/foozeX/Rk#5749874758038263250 Lepszym zdjęciem niestety nie dysponuje. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 odkręć tlumik... i zobacz Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted June 10, 2012 Author Report Share Posted June 10, 2012 Żebym potrafił, moje zdolności techniczne kończą się na wymianie baterii w pilocie :P Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Może jakaś taśma teflonowa/izolacyjna, tłumiki płomienia na standardowym gwincie lubią luźno latać. Żeby zdjąć tłumik, wciśnij ten taki bolec wystający z muszki (wpasowany w otwór od góry tłumika), potem zacznij kręcić w... prawo? (nie pamiętam jak tam jest, jeśli się pomyliłem, poprawcie mnie :D) Edited June 10, 2012 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted June 10, 2012 Author Report Share Posted June 10, 2012 O thx. Tłumik zdjęty, ale nie mam pojęcia do czego to może być, czy się może jakiś syf osadził, bo kleić w tym miejscu to by nic nie dało chyba, że do tego bolca jedynie co by było bezsensowne. Aha replikę mam od nowości z TG więc to też nie jest sprawka poprzednich właścicieli. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Klej, albo teflon. Jak się da odkręcić i założyć, jak nie lata i jak nie przeszkadza, to nie ma co wydziwiać. Chińczycy i Taiwańczycy (nie mylić z Tajwańczykami) na różne sposoby "poprawiają" repliki, czy to klejem, czy izolacją. Ale nie ma co się bać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts