Guest Graszczur Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Mam M4A1 SRC i nie sposób znaleźć do niej w pełni sprawnie działające magazynki. Sprawdzałem już hi-capy boyi, low-capy SRC (sic!), low-capy Aresa i starego, krótkiego szarego low/mid-capa bliżej nieokreślonego pochodzenia z plastiku, którego dostałem kiedyś od znajomego. Podobno P&J. Co ciekawe, ten ostatni ma najmniej luzów, pasuje prawie idealnie i podaje najlepiej spośród wyżej wymienionych. Stockowy hi-cap chyba jest uszkodzony, nie działa prawidłowo. Oklejanie izolką usztywnia magi, ale nie rozwiązuje problemów z podawaniem. Objawy: magazynki nie podają wszystkich kulek. Co któryś strzał jest z kulką. A o strzelaniu na auto już nie będę wspominał. Magazynki podają dobrze tylko wtedy, gdy dociskam je ręką do komory Konkluzja jest prosta: wszystko wskazuje na to, że to z moją repliką jest coś nie tak. Nie wiem, czy tylko mój egzemplarz jest felerny, czy wszystkie mają z tym problem. Znacie jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym problemem? Jakaś modyfikacja? Kupowanie nowego body mi się nie uśmiecha, nowej repliki tym bardziej. Zwłaszcza że nie licząc problemów z magazynkami jestem z tej emki zadowolony, strzela całkiem celnie. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Ja ten problem rozwiązuje piłując lekko zatrzask blokujący kulki w magazynku (żeby był bardziej łukowaty i krótszy). Mi zawsze pomaga. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Te ostatnie magi to mogą być P&J bo oni robią z tworzywa,na stronie krakmanów masz ich pełno. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Sądzicie, że wymiana komory HU pomoże? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Spróbuj na początek dobrych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 G&G są niewystarczająco dobre? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 A czasem wcześniej ktoś nie podmienił Ci komory? Wychodzi na to, że jest albo za krótka, albo źle założona. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Co rozumiesz przez źle założona? Możesz wyjaśnić nieco więcej? Jeśli podmieniona, to przez Krakmanów podczas pierwszej naprawy gwarancyjnej (właśnie z komorą miałem problemy, kulki latały na 10 metrów). Różnicy nie zauważyłem. Jedno i drugie metalowe Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts