Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Podawanie kulek RK-02

Recommended Posts

Witam serdecznie! W moim superanckim karabinie pojawił się następny problem. Tym razem z podawaniem kulek. Używam G&G 0.25g :D Wczoraj wystrzelałem sobie jakieś ~500 kulek semi i czasem seriami po 3-5 strzałów. W seriach pojawiał się problem, że było słychać uderzenia tłoka przypuśćmy 5 razy a kulek wylatywało tylko 3 :D Nie wiem o co może chodzić, kulki jakościowo są dobre bo widziałem, że na forum je polecają :) Jeśli przechyle karabin do góry nogami to działa dobrze i wypluwa wszystko tak jak ma być. Już powoli zaczynam się denerwować, nie wszystko działa po mojej myśli. Jeszcze kulki mi znosi minimalnie w lewo :/ Pewnie wymiana gumki HU by pomogła no ale to loteria jest.

Edited by fusi

Może to głupie, ale jaką masz baterię? :P

U mnie w 040 na lipolu Mid nie podaje co 3 kulki bo sprężyna nie nadąża a Hicapa muszę podkręcać dość często, wiadomo jak wezmę go obrócę do góry nogami to podaje wszystko. spróbuj HU na 0 ustawić i sprawdzić to jeszcze raz?

Spróbuję, może coś to da :) A to znoszenie kulek w lewo to wina gumki??? Dam radę ją sam wymienić nie "psując" nic i nie tracąc gwarancji? :D Mam niedaleko szamana, który się tym zajmuję więc najlepiej byłoby gdybym do niego podszedł :D

Edited by fusi

Sprawdzę dzisiaj ostatni raz. Jeśli dalej będzie jakiś shit z tym karabinem to odsyłam im to na gwarancję. Miał przyjść do mnie sprawny karabin, a nie na odwrót. Na początku silnik był nie dokręcony dobrze, teraz magazynek źle podaję kulki i zobaczymy czy na bezwietrznej pogodzie będzie znosić kulki. :D

Edited by fusi

c) Tak. Podkręcam go zawsze do momentu kiedy słyszę, że już kulki nie podchodzą wyżej.

Nie sądzicie, że to jest tak jakby za mało :D? Takie podkręcenie spowoduje, że zostaną wystrzelone 3, 4 kulki. Zakręć jeszcze z 10 razy od tego momentu, na pewno pomoże ;)

Nie ma co gdakać.

Jak dokręcasz maga, i nadal jest źle, a do góry nogami działa, to jedyna opcja jest taka że mag jest zrypany, lub coś się w nim zacina.. ;)

@Edit: Nie sugeruj się tym co mówię ale może co do tego znoszenia kulek, to możliwe że tłok się zacina i podaje powietrze tylko z jednej str.. głupio to brzmi, ale może tam gdzie powietrze jest wypychane połowa tego otworku jest zapchana czy połamana, w takim razie już samo wypychanie podkręca kulkę.. Tak na chłopski rozum :D

Edited by asekrutor

@Edit: Nie sugeruj się tym co mówię ale może co do tego znoszenia kulek, to możliwe że tłok się zacina i podaje powietrze tylko z jednej str.. głupio to brzmi, ale może tam gdzie powietrze jest wypychane połowa tego otworku jest zapchana czy połamana, w takim razie już samo wypychanie podkręca kulkę.. Tak na chłopski rozum :D

Tak na chłopski rozum to debilnie brzmi...

AnR wie co mówi...trochę w tym "bagnie" tkwi, a tak abstrahując to mi się wydaje że

1) gumka gdzieś się wybrzusza w nieprawidłowy sposób przez co kulka leci w lewo

2) LUFA jest odchylona w lewo?

3) po prostu wydaje się chłopakowi bo patrzy prawym okiem

3a) Ludzie czy to aż takie straszne że kulka skręca w lewo po ~45m ? to jest AIRSOFT... rzadko kiedy elektryk będzie tak celny jak Tuningowany wyborowy :)

Już wszystko dobrze z repliką. Widocznie musiała się dotrzeć :) Co do zmiany gumki do będę zmieniał ale dopiero w lipcu bo wyjeżdżam, a nie wiem czy z Azteko mi dojdzie do czwartku przesyłka.

Pozdrawiam.