Ripx97pl Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Witam. Mam pewien problem. Zaczynam przygodę z ASG i już mam pewien problem. Otóż noszę okulary (-2.0 dioptrii - bez korekty się nie obejdzie bo nic nie widzę), soczewek nosić nie mogę, bo po godzinie noszenia nie mogę wytrzymać. Więc pytam, czy są jakieś google* pod które zmieszczą się okulary i nie będą przy tym wyglądały jak lornetki??? * o ile jesteś w stanie upchnąć okulary pod monitor to tak. Edited June 18, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Były już tematy o tym na forum. Wystarczy poszukać. Wszystko zależy od rozmiaru twoich oprawek. Jeśli nie są jakieś gigantyczne to zmieszczą się na pewno pod ESS NVG i BOLLE X800. Nie znam dokładnie wymiarów, więc nie chcę Cię wprowadzać w błąd ale na forum gdzieś o tym czytałem :) Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 Wpisałem "ochrona oczu" w szukajce i nic ciekawego nie wyskoczyło, ale poszukam jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 W kategorii "Ekwipunek" jest cały dział poświęcony ochronie oczu i twarzy. Ogólnie (zależy to w dużej mierze od wielkości okularów korekcyjnych) polecane były i są Bolle (X500, X800, Defender), ESS (NVG po drobnych modyfikacjach, Land Ops) i parę innych. Opcją są też wkładki korekcyjne na przykład do okularów ESS ICE. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Pod bolle x800 nie wszystkie okulary wchodzą. Najlepsze w tym wypadku będą chyba bolle x1000 ,ale wersja właśnie dla osób noszących okulary,chyba nazywa się XT. Quote Link to post Share on other sites
yonyonson Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Większe oprawki wchodzą do ESS Land Ops i Bolle x1000RX. Mniejsze "miękkie" wejdą też do Bolle x800 (przy większych trzeba odpiąć boki szybki). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts