Sp4wN Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Witam, Mam zamiar włożyć co nieco do mojego KWA i mam parę pytań. 1. Czy BoreUp od guardera wejdzie bez problemu? 2. Czy silnik silnik Element - Silnik Ultra Torque da radę guarderowi sp140? 3. Czy stockowe zębatki wytrzymają takie set? Czy lepiej kupić jakieś lepsze, helikalne? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Jak byś przeczytał temat o KWA wiedział byś że 1. Nie ma sensu. 2. Nie ma sensu. 3. Nie ma sensu wymieniać. Dziękuję za uwagę. Quote Link to post Share on other sites
Sp4wN Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Jak nic nie ma sensu to co ma sens? :( Który temat o KWA?? ;> Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 O na przyklad ten: http://forum.wmasg.pl/topic/44986-m4a1-z-kwa/page__st__780__p__1695785__hl__kwa__fromsearch__1#entry1695785 Quote Link to post Share on other sites
CptRobson Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 dobrze mówi.. Jeżeli chcesz coś robić z repliką to: 1. Okablowanie - od GB do łączenia w stock tubie jest dziadowskie, cienkie i twarde. Typowe kable jak w chinolach. Trzeba by to wymienić na nowe. Niezbyt ciekawy jest ten fakt, że w replice za 1200zł jest takie dziadostwo, bo jak by spojrzeć na inne repliki typy CA, G&P które kosztują trochę mniej mają lepsze kable. 2. Tłok - Najsłabiej w środku wygląda tłok. Ma tylko jeden wzmocniony ząbek, także jeśli myślisz o sprężynie mocniejszej niż M120/stockowa to koniecznie trzeba wymienić na trwalszy i lepiej wykonany. Jeśli nie chcesz mocniejszej sprężyny to w zupełności wystarczy Ci na długo ten tłoczek. 3. Głowica tłoka - największym minusem jest brak kanalików na powietrze przez co trudniej uzyskać maksymalne sprężenie powietrza. Można to wymienić lub jeśli dysponuje się odpowiednimi narzędziami nawiercić te otwory. Nie będzie trudno bo głowica wykonana jest z aluminium. Ja w planach upgradu mam: -Gumka HU systemy -Tłok SHS z 14 zębami stalowymi -Sprężyna M130 SHS Z tego zestawu powinno mi wyjść jakieś 510fpsów do tego chce dorzucić dla lepszego skupienia -Lufa precka promyka (bo na inne nie opłaca się wymieniać lufa w tej replice ma duży potencjał :) Quote Link to post Share on other sites
Sp4wN Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Stockowy silnik ogarnie M130 bez problemu? Mówisz, że nowa sprężyna + tłok doda 100fpsów? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Tak, zmień tłok, kable, m130, i głowicę na pomową albo tą przerób na wentylowaną. Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) Nie rozumiem po co odpowiadacie po raz n-ty na te same pytania. Wszystko jest w temacie o w/w replice. Wystarczyło poświęcić godzinę lub dwie i przeczytać. Trudne prawda? Ale skoro masz dwa przeciwstawne kciuki wnioskuję ze stoisz w rozwoju trochę wyżej niż szympans z warszawskiego zoo. I dasz radę ogarnąć tekst w którym wszystko jest zawarte. Szczególnie że temat był czyszczony przez admina i jest w nim naprawdę dużo merytorycznej wiedzy. Nadal trudne? Trzeba być mega leniem i totalnym ignorantem żeby olać link podany na tacy i pytać o coś co zawarte jest w temacie. Dla ułatwienia dodam małą instrukcję: najeżdżasz kursorem na link podany wyżej i klikasz lewym przyciskiem myszy. I uwaga: Otworzy się interesujący Cię temat. Eureka ! Edited June 19, 2012 by artur52kh Quote Link to post Share on other sites
Sp4wN Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Dlaczego uważasz, że nie poświeciłem czasu na przeczytanie tego artykułu i mnie obrażasz? Na jakiej podstawie stwierdzasz, że jestem ignorantem? Bo zapytałem w którym temacie mam szukać informacji? Czy może dlatego, że zadałem pytanie CptRobsonowi na temat tego co napisał? Quote Link to post Share on other sites
CptRobson Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Dokładnie zmień gumkę (Systema albo G&G zielona), sprężynę M130 i tłok 14 zębów SHS najlepiej ten poliwęglanowy i zrobisz z tej emki małego potwora :) Quote Link to post Share on other sites
Sp4wN Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Dzisiaj sobie śmignę do SpecShopu i zobaczymy co tam znajdę fajnego. Ogólnie tak po poszukiwaniach dłuższych powiem Ci że nie jest łatwo dostać coś z SHS :/ Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Ostatnio SHSy widziałem na jarmix militaria czy jakoś tak. Quote Link to post Share on other sites
Sp4wN Posted June 29, 2012 Author Report Share Posted June 29, 2012 Wrzuciłem tylko springa 130 madbulla i na chrono wyskoczyło w specu ~510 FPS xO Tłok wezmę jak ten stokowy wykończę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts