Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tłumik KAC QD z RSOV

Recommended Posts

Pytanie do szanownego grona-czy ktoś używa takiego tłumika http://rsov.com/product.php?langId=1&currencyId=1&manufacturerId=10&prodId=15339&cateId=112 ? Jak go się mocuje. Na fotach widać mocowanie typu QD, tymczasem w opisie produktu jak byk stoi, że mocowanie nie jest typu QD. Jak więc to pieroństwo się trzyma lufy ja się "zapytowuję". Jeśli nie taki to jaki tłumik polecacie do wystylizowania repliki na coś a'la MK 18 mod 0?

Powinien blokować się na tłumiku płomienia. Z tym, że tłumik płomienia musi mieć odpowiednie wycięcie w przedniej części i odpowiednio szeroko pierścień wytoczony, żeby zatrzask w niego wszedł. Ja mam tłumik firmy AABB bodajże. W zestawie dostaje się dosyć tandetny tłumik płomienia ale sam tłumik dźwięku ma nawet pożądne oznaczenia i faktycznie zmienia odgłos repliki.

Coś takiego: tłumik

Edited by Pietraszka

Na tłumikach płomienia są dwa podtoczenia w które wsuwają się bolce mocowania tłumika. W moim G&G SOCOMie OTS pasują do większości tłumików serii eM.

Natomiast w tłumiku od Type 89 (siedzącym co ciekawe na p90) podtoczenia są ciut zbyt szerokie i musiałem je troszkę zawęzić taśmą teflonową.

I rzeczywiście te tłumiki tłumią :D .