Vender Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Mam g36c Aresa z Blow Backiem. Z tego co przeczytałem to G36 ma gb v3 tak jak AK i tu pojawia się pytanie czy można by było przełożyć GB z G36 do wydmuszki AK. Lub Czy opłacało by się wymienić moje g36 z przebiegiem 8k na nowego RK-10S ? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Nie opłaca się zamieniać marki ARES na RK. Chinol to Chinol. Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 (edited) To czy się opłaca zależy jaki to kałach ,wytyrany czy nie ,i czy tobie się podoba . A to że gieta to ares o niczym nie świadczy ,kolega się naciął już na aresa L85 . Da się przełożyć ale musisz pozmieniać ,język spustowy , płytkę selektora i chyba tyle . Edited June 21, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Nie jestem pewien czy się zmieści do AK bo bo GB w G36 jest nieco inny. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 AK ma inny kosz silnika, inny spust i selektor. Do tego jeszcze dochodzi zatrzask pokrywy. Generalnie da się, ale nie jest to tak łatwe jak przełożenie np. okładzin. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Dodatkowo GB z G36 ARESA ma niestandardową płytkę, zwalniacz AR, oraz całkiem inną "dupkę" spowodowaną systemem szybkiej zmiany sprężyny. Górna ścianka też jest inna. Być może miejsce na kostkę stykową też się różni. http://www.spearairsoft.com/reviewpics/mechbox.JPG Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 Dzięki za odpowiedzi, nie będę kombinował, po prostu zostanę z tym brzydalem i popracuję nad nim troszkę żeby wyglądał trochę ładniej. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts