Krysiek Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Witam Miał już ktoś może z tą lunetą styczność i mógłby się krótko o niej wypowiedzieć ? warta swojej ceny ? http://allegro.pl/luneta-z-laserem-4x30-jgbgm7-krzyz-green-red-i2380315548.html Quote Link to post Share on other sites
Macba888 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Mimo że mam ją około 2 lata, nie mogę zbyt dużo o niej niestety powiedzieć, gdyż używałem ją zaledwie kilka razy (nie pasowała mi wizualnie do AKMa). Częściej używali jej moi koledzy którzy byli z niej naprawdę bardzo zadowoleni (właśnie teraz ją sprzedałem jednemu z nich ). Wydaje mi się, że jest warta swojej ceny, nie miałem z nią żadnych problemów, służyła mi dobrze :happy: Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Witam, kupiłem taką lunete używke, ale nie mam instrukcji . Mógłby ktoś uzyczyć za drobna oppłatą zdj komórka owej instrukcji? albo skany . obojętnie w jakiej formie właściwie Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 (edited) Witam, kupiłem taką lunete używke, ale nie mam instrukcji . Mógłby ktoś uzyczyć za drobna oppłatą zdj komórka owej instrukcji? albo skany . obojętnie w jakiej formie właściwie Nie wydaję mi się aby ktoś chciał za to pieniędzy :icon_biggrin:, jak będzie chciał to niech sobie przypomni o tych co mu pomagali. Może to jakoś pomoże: Dwa pokrętła umieszczone w wieżyczkach na tubusie lunety pozwalają na precyzyjną kalibrację układu optycznego (jaden skok pokrętła odpowiada 1/4 cala odchylenia na dystansie 100 jardów) Edited December 10, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Ok. To trochę rozjaśnia temat ustawienia. A orientujesz się może jak ustawić ten laser? Na zauważyłem tam niczego co mogloby służyć do regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Kojot ze Szczecina Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Może ktoś jeszcze chce się podzielić opinią ? http://allegro.pl/luneta-z-laserem-4x30-do-wiatrowka-laser-celownik-i4051667663.html Cena niska, niższa niż kolimatory ACOG, o ACOG 4x32 już nie wspomnę, warto się tym interesować ? :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 (edited) Lunete kupilem za ok, stówke w komisie wmasg, ma montaz pod szyna 11 mm i 22 ale moj egzemplarz po zamontowaniu na 22 mm jest krzywy, muszę to spiłować albo sprzedam tylko z szyna 11mm. poza tym jakoś śrubek mocujących żałosna, po 3-4 odkreceniach szlag trafił nakrętke, musiałem wymienić na zwykła, stalową , bo oryginal to chyba z plasteliny. Laser działa fajnie, widac go na scianie bloku oddalonego o ok 200m gołym okiem. lunetka wydaje mi sie dośc jasna, dobrze skupia obraz nie jest rozmazany, jak na chinskie kopie. dosc cięzka i fajnie wygląda. Ale 200 zł bym nie dał. wolałbym dołożyć i kupić coś innego. Nie ma reg paralaksy więc do asg fajnie sie nadaje, nie jest skomplikowana. Edited March 28, 2014 by sumik13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts