SyncMaster Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy mój c11 http://www.militaria.pl/crosman/wiatrowka_crosman_c11_4,5_mm_p3321.xml mógł by mi posłużyć jako broń boczna ? Główkuję nad tym ze względu na to iż mam go kupe czasu ale służył mi po to by postrzelać w puszki,tarcze. Jest on na metalowe kuleczki..Dało by się go używać na plastikowe naboje ? PS może ktoś z Was się zna i wie gdzie można kupić do niego dokładnie to http://imageshack.us/photo/my-images/837/beztytuuayi.png/ ponieważ magazynek muszę trzymać palcem lub dłonią. Jest to bardzo uciążliwe. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni jezyka polskiego. Arend Edited June 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Bez problemu możesz używać go na plastikowe naboje. Wystarczy, że będziesz ciął kulki albo rozbijał młotkiem. Musisz tylko kupić dobrej firmy, np. G&G. Nie polecam do tego P&J czy GFC, kuszą się za mocno. G&G pękają idealnie. Następnie pakujesz do maga i strzelasz. Dodatkowym plusem jest to, że tak przygotowana 'kulka' (już nie kulka, a nabój plastikowy, jak chciałeś) jest na tyle ostra, by odpowiednio oznaczać trafionych. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Zanim ktoś Cię zje, to szybko wyjaśnię: Nie nie nada. To jest wiatrówka, nie nadaje się do airsoftu. Na kulki 6mm da się to przerobić (wymieniając lufę i magazynek), ale i tak się nie nada, bo jest cholernie niecelne i za mocne. Wiem, bo miałem C11 w wersji 6mm, miało 600fps na kulkach 0,2 i skuteczny zasięg ~15 metrów. Wszystko dlatego, że lufa w tym wynalazku jest ruchoma, bo służy jako zbijak. Do tego nie ma hopka. Okładek nie kupisz "ot tak", zadzwoń do militaria.pl i zapytaj, czy serwis nie ma okładek jako części zamiennej. Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Dziękuję za pomoc :). Czyli nie warto bawić się w ugniatanie kulek ani ryzyka ,że komuś stanie się krzywda?. Interes nie opłacalny . PS a boczny jaki ? (nie gaziaki) :) Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 http://wmasg.pl/pl/articles/show/213631 Poczytaj tu ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 PS a boczny jaki ? (nie gaziaki) :) Elektryczny. Na przykład CM 030. A co to takiego, to już sobie poczytasz. A teraz idź i nie grzesz więcej... :) Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Hehe :) czym ja Ci grzeszę ? :) Dzięki za pomoc. Edited June 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts