Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 brak reakcji na spust

Recommended Posts

Witam,

ostatnio zakupiłem G3 SG-1 od JG. Mam ją może z tydzień. Wszystko ładnie, pięknie. Postanowiłem wymienić Gumkę HU na zieloną G&G - wymieniłem, Gearboxa nie ruszałem. Wszystko ładnie strzelało, ale ogólnie nie miałem gdzie jej przetestować, bo w okolicy nie miałem akurat żadnych drzew, wszystko zabudowane, ale jeszcze strzelała. Potem wyładowała mi się batka, więc poszedłem do domu. ładowałem ją 5h, obliczyłem, że powinienem ładować 4h 36min, ale na wszelki wypadek ładowałem te 5h. Bateria powinna być naładowana, jest to chinol, który dostałem w zestawie. Nagrzała się jak zawsze przy ładowaniu. Podłączyłem ją do repliki i nic... G3 nie strzela - brak reakcji na spust. Wie ktoś co jest przyczyną? teraz jeszcze raz na godzinę chociaż ładuję baterię.

Dzięki z góry, pozdrawiam.

Edit odnośnie literówki

Edited by dade

Niestety nie słychać nawet tykania... Bateria teraz się ładowała jakieś 35min. Idę sprawdzić, czy teraz może coś zadziała.

Mogę podłączyć karabin bezpośrednio do ładowarki, żeby sprawdzić, czy coś się stanie ?

Sprawdziłem po ładowaniu koło 40 min i nic. Dźwięk jest taki sam z baterią, jak i bez niej. Oddać replikę na gwarancję?

Edited by arend

Bo na gwarancji będzie leżała pewnie z 2 tygodnie i przez to nie pójdę na 2 strzelanki. :/ Więc myślałem, że tu się zapytam, załatwię sprawę w 15min i będzie git. Ale chyba jednak oddam na gwarancję... :/ Więc dzięki, pozdrawiam.

a) woltomierz się znajdzie, ale to dopiero wieczorem.

b) to wiem, ale chciałem tylko sprawdzić, bo może była całkiem wyładowana i dlatego nie strzelało

c) gdzie znajduje się bezpiecznik? :/

d) z wtyczkami wszystko dobrze

:(

Czyli żeby dostać się do bezpiecznika, mam otworzyć ten czarny plastik na kablu niedaleko wtyczki?

Edit: ok otworzyłem to, bezpiecznik nie wygląda na zepsuty. Chyba z nim wszystko ok.

Edited by arend

Ważne jest aby ten drucik w bezpieczniku nie był uszkodzony.

Jeżeli mimo tego nie masz nadal reakcji na spust, sprawdź na innej batce. Ewentualnie w chwycie pistoletowym masz 3 śruby. Odkręć 2 które są najbliżej boków i zdejmij pokrywę, zobacz czy z silniczka nie zsuneły się kabelki z wsuwkami.

Zdecydowałem, że wyślę na gwarancję... ale jest jeden mały problem... Przy otwieraniu chwytu pistoletowego, otwierałem go śrubokrętem z magnesem. Otworzyłem go, wszystko ok i nagle jakaś płytka ze środka przyczepiła mi się do śrubokrętu. zupełnie nie wiem skąd ona się wzięła. Wygląda tak:

Płytka

Silnik wygląda tak:

silnik