Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SCAR-L [VFC]

Recommended Posts

Witam. Szukalem tematu z recenzjami o tej wersji Scara, jednak nie znalazlem. Sa o L'kach od G&G, CA i plasticzakach od Chinczykow, ale mnie interesuje VFC :)

Wiem, ze jest temat o wersji H, ale ponoc tamta jest bardziej awaryjna, wiec nie chce sie kierowac wnioskami i opiniami z tamtego tematu. No ale do rzeczy. Interesuje mnie opinia uzytkownikow tej repliki. Wszystkie bolączki, problemy z niestandardowymi czesciami etc, etc.

Dodatkowo chcialbym sie dowiedziec jak wypada w porownaniu do G&G i CA. Czy oplaca sie go kupowac? Kosztuje niemalo, wiec to dosc wazne pytanie. Chcialbym go w przyszlosci zakupic, bo jest przepiekny, ale trzeba zasiegnac rady pozostalych i przemyslec caly temat. Piszcie :)

Link: http://www.casg.pl/product-pol-140-VFC-SCAR-L-Gen-III-DX-Flat-Dark-Earth-nowa-generacja-.html

Bo trzeba mieć konto na arnies geniusze. To raz. Dwa. Jestem absolutnym anty-fanem SCAR'ów w ogóle ze szczególnym naciskiem na VFC. Jedyne co ma dobre to rozwiązany selektor. O niebo lepiej niż to ma CA i jego kopie. Ponad to dziadowski GB (jeden pękł pod M120), beznadziejna komora, która nie lubi innych gumek niż stockowa, nieszczelny układ, dziadowska elektryka. Problematyczny w tunningu i utrzymaniu. ZAWSZE Scar VFC wróci do mnie na gwarancję. ZAWSZE. Nie kupować, nie patrzeć, nie marzyć.

CA jest też do niczego. Niestandardowa dysza jest problematyczna, bo jest długa i słabo ustabilizowana na głowicy cylindra. Przez to pojawiają się dublety, nieszczelności. Selektor jest problematyczny i to baaardzo. Kup sobie normalną emkę. :)

Zgadnij kto. Pasuje bez problemów JG III Gen. Nawet selektory działają po tym zabiegu. Komorę jak dorwiesz TM od emki dwuczęściową... Masz na prawdę fajną replikę. Alternatywą może być KWA, też dobra i powinna pasować