Melite1337 Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Witam ! Jak powyżej chciałbym sprawdzić co nabyć : 1.CM.045A czy 2.RK-01 full steel . Wydawało mi się od dawna że cyma jest lepszym wyborem ale po poświęceniu godzin na czytanie forum stwierdzam że zdania są podzielone .... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 (edited) Od RK w nowej serii z literką "S" cyma ma tylko lepszy silnik. Zębatki takie same, tłoki też, łożyska na korzyść boyi (kulkowe 7mm). Pancerność GB cymy w porównaniu do Boyi jest praktycznie taka sama, są tak samo mocne. A w wykonania przepaść. Boyi full steel jest 100 razy ładniejszy od cymy. Edited July 9, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 W tym przypadku tyko RK-01SW. Gdybyś się zastanawiał nad zwykłą 01, to można by było porównywać, ale w tym przypadku Cyma leży i kwiczy. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Miałem CM.045 ( ten tzw. "pancerny" model ) ... i w sumie dodatkowy komentarz jest zbędny. Replika poszła na serwis po kilku strzenalkach z "poważnym zacięciem GB", a na serwisie część ze Znalu trzymająca dekiel się ułamała. Tak więc miałem i nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts