Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

comando.pl

Recommended Posts

• 2 years later...

Witam, przestrzegam przed zakupami w sklepie Comando.pl - Oszust !!!!. Mnie wykiwał na prawie 4000 zł i zasłania się chwilowymi problemami. Sprawa trafiła na Policję, a w najbliższych dniach trafi pozew do sądu. Szukam innych pokrzywdzonych przez właścicilela firmy APCOM z Wołowa, który prowadzi sklep Comando.pl

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 9 months later...

@stefan1968 Ale według ich strony ten sklep jest prowadzony przez firmę Jur Arkadiusz Ołdakowski z Wrocławia. Czy mówimy o tym samym sklepie internetowym? Moja opinia jest bowiem pozytywna. Co prawda na początku była ze strony sklepu lekka obsuwa, bo towaru nie było na stanie, o czym się dowiedziałem dopiero po przelaniu kasy, ale był dobry kontakt mailowo/telefoniczny i sklep stanął na wysokości zadania, błyskawicznie sprowadzając z hurtowni zamówione magazynki King Arms i wysyłając mi je przed świętami, o co prosiłem. Jutro doręczenie, ale ponieważ teraz to już jedynie kwestia kuriera, to opinię postanowiłem napisać już dziś. Także ode mnie plus dla tego sklepu.

Licz na uczciwość polskiego przedsiebiorcy to się k... przeliczysz. Muszę niestety odwołać poprzednią powyższą opinię. Zamiast zamówionych magazynków King Arms, sklep wysłał tańsze magazynki Arma Tech, nic mnie oczywiście o tym nie informując i nie zwracając różnicy w cenie. I nawet nie to jest najgorsze, a fakt, że mówiłem wyraźnie sprzedawcy, że jestem zainteresowany tylko i wyłącznie magazynkami King Arms. Także mówiąc wprost zostałem po prostu olany i oszukany. Zamierzam zwrócić towar na koszt sklepu - którego zdecydowanie nie polecam.

Ostatni wpis w tej telenoweli. Sklep jednak trochę uratował swoją opinię. Zadzwonili do mnie, przeprosili za sytuację. Arma Tech'y zostały wysłane celowo jako podobno najbliższe jakościowo King Arms, a King Arms jednak nie ma. Cenowo to w sumie 4 zł róznicy na jednym, więc nie o to mi chodziło. Zatem na koniec zakupów w tym sklepie pozostają mieszane uczucia. Z jednej strony pozytywne bo jest dobry kontakt mailowo/telefoniczny i wygląda na to, że panowie się starają, z drugiej strony mniej pozytywne z uwagi na zaistniałą sytuację. Wygląda na to, że przed zakupami w tym sklepie trzeba po prostu dzwonić i upewniać, czy towar jest na stanie.

Edited by szmerglu

W lipcu w sklepie comando kupiłem nakolanniki Alta i wypadł mi jakiś nagły wydatek, w związku z czym poprosiłem ich o nie wysyłanie i anulowanie zamówienia. Zrobili tak jak prosiłem, czyli obsługa (upierdliwego) klienta jak najbardziej na plus.

W zeszłym tygodniu złożyłem zamówienie na SwissToola Spirit, ale zgodnie z zaleceniami przed opłaceniem odczekałem na potwierdzenie dostępności. Okazało się, że Spirit jednak nie jest dostępny, w związku z czym zamówienie zostało z automatu anulowane. Za wystawianie na sklep przedmiotów, których nie mają w ofercie należy się minus.