Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Maska p-gaz i wizjer balistyczny.

Recommended Posts

Maska wydaje mi się tylko dla lansu. Innej opcji nie widzę. Paruje to wszystko, bardzo źle się oddycha i celuje.

Nie ma to jak odpowiedź na temat...

Tak jak gecko123 napisał rozsądnym wyjściem jest MCU 2/p z nakładką balistyczną (gdyż sam wizjer maski ochrony balistycznej nie daje).

@kjujiczek - słynna maska SASu to SF10. Dużo bardziej popularna S10 na pewno nie kosztuje 300 zł na ebayu. I do niej również można zakupić balistyczne nakładki na szkła.

To jest ta słynna maska SAS'u i na jebaju kosztuje ~300 zł z przesyłką do PL?

Nie, słynna maska sasu to SF10.

Cena maski jest różna, zależy od stanu i rozmiaru, szkła balistyczne to około 60 funtów.

Edited by axelrybaczewski
kjujiczek - słynna maska SASu to SF10. Dużo bardziej popularna S10 na pewno nie kosztuje 300 zł na ebayu. I do niej również można zakupić balistyczne nakładki na szkła.

My Bad.Natomiast na zdjęciu odróżnić masek nie umiem :bialaflaga:.

Tak jak gecko123 napisał rozsądnym wyjściem jest MCU 2/p z nakładką balistyczną (gdyż sam wizjer maski ochrony balistycznej nie daje).

Tu znowu moje pytanie,czasem do maski dają 2 wizjery,jeden ciemny a drugi przeźroczysty i piszą że ten drugi jest wizjerem balistycznym z (poliwęglanu?).Czy to jest prawda?

Znalazłem jeszcze taką ofertę maski w której ogłoszeniu zawarte są następujące informacje.

Ideal for airsoft as lenses were tested at point blank with 471fps. Not suitable for paintball due to the original plastic bits on the masks shattering on impact.
. Czyli do CQB idealnie,nie wiem jak by wytrzymała 600 fps. Edited by kjujiczek