Kolimbam Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Witam, czy ta maska posiada wizjer balistyczny, a jeśli nie to czy jest możliwość dokupienia do niej takowego wizjera. I jeszcze jakie maski posiadają wizjer balistyczny? http://allegro.pl/maska-przeciwgazowa-danka-i2473546996.html Quote Link to post Share on other sites
KicuPL Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Maska wydaje mi się tylko dla lansu. Innej opcji nie widzę. Paruje to wszystko, bardzo źle się oddycha i celuje. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 MCU-2/p Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Danka to maska cywilna. Nie potrzebuje balistycznych szkiel : ) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Do maski MC-1 można dorobić szkła z pleksi albo z dobrych okularów z atestem.Znalazłem gdzieś w necie do tego poradnik,jak znajdę to wrzucę. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Ci którzy mówią że maska paruje i źle się oddycha chyba tylko polskiego słonika nosili. Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem nieparującej maski p-gaz, jest to s10 i mam dokupione szkła balistyczne. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 jest to s10 i mam dokupione szkła balistyczne. To jest ta słynna maska SAS'u i na jebaju kosztuje ~300 zł z przesyłką do PL? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Maska wydaje mi się tylko dla lansu. Innej opcji nie widzę. Paruje to wszystko, bardzo źle się oddycha i celuje. Nie ma to jak odpowiedź na temat... Tak jak gecko123 napisał rozsądnym wyjściem jest MCU 2/p z nakładką balistyczną (gdyż sam wizjer maski ochrony balistycznej nie daje). @kjujiczek - słynna maska SASu to SF10. Dużo bardziej popularna S10 na pewno nie kosztuje 300 zł na ebayu. I do niej również można zakupić balistyczne nakładki na szkła. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) To jest ta słynna maska SAS'u i na jebaju kosztuje ~300 zł z przesyłką do PL? Nie, słynna maska sasu to SF10. Cena maski jest różna, zależy od stanu i rozmiaru, szkła balistyczne to około 60 funtów. Edited July 12, 2012 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) kjujiczek - słynna maska SASu to SF10. Dużo bardziej popularna S10 na pewno nie kosztuje 300 zł na ebayu. I do niej również można zakupić balistyczne nakładki na szkła. My Bad.Natomiast na zdjęciu odróżnić masek nie umiem :bialaflaga:. Tak jak gecko123 napisał rozsądnym wyjściem jest MCU 2/p z nakładką balistyczną (gdyż sam wizjer maski ochrony balistycznej nie daje). Tu znowu moje pytanie,czasem do maski dają 2 wizjery,jeden ciemny a drugi przeźroczysty i piszą że ten drugi jest wizjerem balistycznym z (poliwęglanu?).Czy to jest prawda? Znalazłem jeszcze taką ofertę maski w której ogłoszeniu zawarte są następujące informacje. Ideal for airsoft as lenses were tested at point blank with 471fps. Not suitable for paintball due to the original plastic bits on the masks shattering on impact.. Czyli do CQB idealnie,nie wiem jak by wytrzymała 600 fps. Edited July 12, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts